Крушарски: Няма как да загубим финала, очаквам да сме срещу ЦСКА

Босът на Локо Пд с поредно любопитно интервю

Крушарски: Няма как да загубим финала, очаквам да сме срещу ЦСКА

Собственикът на Локо Пд Христо Крушарски даде интервю за "Тема Спорт" след разгромния успех с 4:0 над Септември в първия полуфинал за Купата.

Бизнесменът беше заминал за чужбина часове след двубоя, но въпреки това намери възможност да говори. Клубът му е на прага на осми финал в турнира, а досега обаче смърфовете са загубили всичките си директни спорове за трофея - през 1940, 1942, 1948, 1960, 1971, 1982 и 2012 г.

Любопитното е, че не са играли на финал нито срещу ЦСКА, нито срещу Ботев Пд. За последно през 2012-а пловдивчани допускат обрат срещу Лудогорец. Даксон открива през първата част, но Марселиньо вкарва два гола след почивката за крайното 2:1.

През тази година финалът ще е на 15 май, а тази дата е повече от специална за Локо Пд. Именно на 15 май 2004 г. клубът получава първата си и единствена титла - смърфовете вдигат трофея на "Армията", а финалът за купата сега ще е на "Васил Левски".


Г-н Крушарски, искате ли да отправите някакво послание към привържениците, които ви критикуваха доста в последните месеци?

- Тази страница съм я затворил. Нека всеки сам си направи изводите. И като го направи, да излезе с едно извинение.

До голяма степен сте се класирали на финал за купата...
- Чакайте, чакайте, да не бързаме. Има и реванш. Изглежда сигурно, но да мине и вторият мач. Вижда се светлината в тунела и все повече блести. Дълго време го чакам това нещо. Най-накрая малко радост. Никога не съм бил в такава ситуация. Хубавото е, че феновете идват. Като има спектакъл, ще са на стадиона. Когато има лежерни игри, кой да дойде да гледа заспали хора?!

Ще смятате ли сезона за успешен, дори и да загубите финала?
- Ама кой е казал, че ще го загубим? Това изобщо няма как да стане. Ще извадим ракетите и ще бием. Аз ги организирам. Ще играем за удоволствие и за да се докажем. Ние сме побеждавали и Ботев, и ЦСКА. Според мен на финала ще сме срещу ЦСКА. Да не им вземем купата под носа...

Каква е ситуацията с треньора Акрапович, който има договор до края на годината? Ще му предложите ли нов?
- Аз не знам кой говори, че той трябва да пътува. За него границата е затворена. Една къща се строи дълго време. Аз съм инвеститорът, а треньорът е ръководителят на строежа. И ръководителят трябва да остане отначало докрай. Най-обичам да ми казват "Дай да го сменяме" само защото е загубил три мача. А когато бием, започват да му се възхищават и да му се мазнят. При мен такива номера не минават.

Има ли конкретни оферти за ваши играчи?
- Аз под оферта разбирам някой да е извадил парите, да ги е оставил в касата и да е казал: "Ето този играч го чакам". Наслушал съм се на такива приказки от 1001 нощ и на разни лешояди. В момента даже един израелец ми звъни през 5 минути, но ще изчакам да му видя кесията колко е голяма. Има интерес към наши футболисти, но за предложения ще видим. То и на мача със Септември имаше 20 мениджъри. Някои ги познавам. Но аз с лешояди не разговарям и на лешояди хляб не давам. Те са от този тип, които съсипват играчите и само ги лъжат. Гледат да се закачат някъде и да изкарат някой лев. Тук не минават такива номера.

Колко ви струва удоволствието да сте на крачка от първи трофей след близо 4 години начело на клуба?
- Нищо. Момчетата са пичове и разбират за какво става въпрос. Те сами ми казаха, че са надъхани за финал. Ако трябва аз да ги надъхвам, по-добре да не играят футбол. Това са техни думи, не мои. Мотивирани са достатъчно и вървят геройски по пътя към финала.

Какви са плановете за лятната селекция?
- Аз съм назначил една камара хора да видят накъде духа вятърът. Чакам да ми кажат кои млади българи ще вземем. Затова съм ги назначил тези хора - защото всички говореха, че няма българи в състава, а само чужденци. Сега ще видя колко им е на тях способността да намерят българи. И ако не ми предложат нищо - аз ще им предложа. Аз виждам таланти и в Трета лига. И в Рилски спортист има. Ти на младите момчета трябва да им даваш път и да играят, а не да търкат пейката. Ако това не го направя, значи нищо не съм направил в Локомотив.

Чужденците наистина са доста, но пък в момента отборът е дърпан напред от капитана Димитър Илиев...
- Той е тарторът. Сега му е шансът да поведе локомотива и да постигне големи успехи. Вижда се, че той е лидерът. Дано и Биската Карагарен да го съживим. Да му тръгне и на него. Ще поговоря с него и ще го стегнем.

Какво се промени в Локомотив само за два месеца? От приказки за смяна на треньора записахте доста убедителни успехи и сте на крачка от финал...
- Нищо не се е променило, но трябва да се говорят реални и позитивни неща. Един психолог докарах. Той поработи малко, сега ще дойде пак. Някои от момчетата са проявили желание сами да си плащат и да правят сеанси. Просто трябва да се работи всекидневно. Виждаме вече, че нашите футболисти издържат да играят на ниво по 70-80 минути. Много малко отбори могат да се похвалят с такова нещо в момента.
Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

ОФИЦИАЛНО: Локо Пд представи бивш играч на ЦСКА

Баи е четвъртият нов на "Лаута" тази зима

Локо (Пловдив) надделя над дубъла си в учебна игра

"Смърфовете" изпробваха играчи на проби в този тест

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки