Вечната тема - юноши или успехи?

Илия Юруков трябва да е титуляр на Левски до края на сезона, а защо не и след това

Вечната тема - юноши или успехи?
Темата с налагането на юноши на Левски в първия състав е вечна, материята е много деликатна и не бива да се спекулира с нея.

Твърде опасно е да се залита и в двете посоки - юноши до дупка, от една страна, и с юноши цели не се гонят, от друга.

Същото е и от страна на публиката, макар и специално в случая със сините фенове да е ясно, че точно в момент на 10 години суша и похарчени грешни милиони за какви ли не несъстоятелници от България и чужбина е редно наистина да се рискува.

Това обаче може да се направи само при ясна политика и програма на клуба за следващите 2-3 години. Защото никак не е изключено, ако на настоящия треньор му е подхвърлено или подсказано, че ако не бие сега два пъти ЦСКА, може да си търси друга работа от лятото.

И респективно Гошо Дерменджиев ще се чуди работата ли ще си пази, или ще налага юноши. Последното, разбира се, няма как да е самоцел и да е с големи мащаби. Най-много Илия Юруков да стартира в средата на терена и всичко останало ще си е добре познатото отпреди мача с Лудогорец.

Илия Юруков трябва да е титуляр на Левски до края на сезона, а защо не и след това. Гошо Дерменджиев трябва да се подготви с въпроси от всякакво естество в навечерието на мача с ЦСКА. Ще го питат дали е гледал Аякс тази пролет и кога Левски ще вкара собствена кръв в представителния отбор.

Обаче със сигурност ще му обяснят и че не е желателно сините да се излагат с голяма загуба. Така че треньорът на сините наистина трябва много сериозно да намери баланс. Да задълбае във вечната тема - юноши или успехи.

Обаче в случая е редно да се потърси, ако не сметка, поне някакво обяснение от ръководителите на школата - защо няма поне бекове, които да се ползват като пожарни варианти. Няма го Горанов и се чудим какво да правим, Живко Миланов го наказват и се чудим как да се молим на отписания Цветкович. Ами наистина е несериозно, ако няма подготвени момчета, които да застанат и да сграбчат шанса си.

Само един пример с Аякс въпреки разликата в обстоятелствата. Титулярният ляв защитник на Аякс е Таляфико, който беше наказан за гостуването на Ювентус! Човекът, който го замени в състава на холандците - Мазрауи, се контузи в началото на двубоя в Торино и бе заменен в 11-ата минута от едно голобрадо рижаво момче - Синкгравен.

Той изкара до 82-ата минута и бе заменен от друг футболист - Лисандро Магаян, защото видимо изпитваше трудности срещу току-що влезлия на мястото на Ди Шилио остър футболист на Юве Кансело.

Тоест Аякс използва общо в двата мача с Юве четирима различни футболисти на поста ляв краен защитник. Като при отсъствието на титулярния на реванша играха други трима.

Да, разликата в обстоятелствата е огромна - Левски нито има базата, нито методиката, нито екипировката, нито ръководството, нито треньорите, нито медицинския щаб, нито персонала на школата на Аякс.

И когато един ден сините сменят шефа на школата, той ще каже - ами аз с вързани ръце, на обран бостан какво да направя. 
И това е супер оправдание и за треньорите - ами те не са подготвени, а от мен се искат резултати.

Добре де, това ясно, ама поне малко от малко тези, които видимо имат качества, да поиграят до края на сезона. Никой не иска тотална шокова подмяна.

Желю Станков, в-к „Тема спорт“
Сираков: Ще гласувам за Левски на Конгреса

„Сините“ така и не обявиха публично кого ще подкрепят

Левски ще тества годността на Бари срещу Спортист (Своге)

В този мач ще се види дали нападателят е готов да помогне на тима

Илиян Стефанов: Благодаря много за подкрепата

Играчът на Левски впечатлен от фенове и съотборници

Левски тества Бари за нов договор

"Сините" с контрола в паузата

Илиян Стефанов претърпя успешна операция

Това разкри треньорът на "сините" Николай Костов

Костов: Дано да победим Крумовград, имаме идея как да играем срещу тях

"Трудни са за побеждаване", категоричен бе треньорът на Левски

Дарлан с гол и асистенция за новия си клуб в Китай (ВИДЕО)

Бившият халф на Левски бе в основата на успеха над Нантонг Жию

Алекс Колев: Кой не би искал да играе за Левски?

Голямата звезда на Крумовград не скри, че би играл един ден на "Герена"

Николай Костов: Бихме заради гола на Лима

Тази победа ни беше важна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки