СЕНЗАЦИОННО: Джени Суши спря мегасблъсък Джошуа – Пулев за 10 млн. долара

Хората на световния шампион искали Кобрата да смени Милър за 1 юни

СЕНЗАЦИОННО: Джени Суши спря мегасблъсък Джошуа – Пулев за 10 млн. долара
Казусът с целунатата от Кубрат Пулев журналистка в САЩ продължава да тегне върху кариерата на родния професионален боксьор. Заради него е била осуетена възможността за мач между Кобрата и хегемона в тежката категория на бокса Антъни Джошуа на 1 юни. 
 
Българинът е със спрян лиценз на територията на щата Калифорния заради заведеното срещу него дело за сексуално посегателство от страна на Джени Суши и адвокатката ѝ Глория Олред. Изслушването на двете страни е на 14 май. 
 
Само че след като се провали двубоят на Джошуа с американеца Джарел Милър, който беше насрочен за 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, от лагера на британеца спешно потърсили резервни варианти за тази дата. И първата им опция била именно Кобрата, който е задължителен претендент за световната му титла във версия IBF. 
 
И тъй като мач между двамата на практика е неизбежен, от лагера на AJ искали да го проведат в САЩ на въпросната дата и така да отпадне една от задължителните му защити. Затова се и свързали с промоутъра на българина Боб Аръм, който обаче обявил, че няма как да има мач на тази дата точно поради причина на отнетия, макар и все още временно, лиценз на Пулев, съобщава сайтът Boxing News 24. 
 
Мачът на Джошуа с Милър отпадна, защото американецът даде положителна допинг-проба. Британецът и щабът му бяха готови да запазят същия награден фонд от битката - 10 млн. долара - и за Кубрат, ако има мач с него. Но случаят "Суши" провали тези планове, защото на практика официалното потвърждение на срещата няма да може да бъде дадено чак до 14 май, което не е добре за рекламния пазар около нея. 
 
Според изданието, имало и друга причина Аръм да пази Пулев от мач с Джошуа. Той искал да направи двубой между българина и Тайсън Фюри, като ще се чака официалния край на сагата с журналистката. И двамата имат договор с Top Rank, агенцията на Аръм, а според него две битки в рамките на няколко месеца с двама от тримата най-велики в тежка категория в момента може да изтощят Кобрата.

 

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки