ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Гришо в неравна битка с Краля на клея 4:6, 1:6

Букмейкърите тотално отписаха хасковлията

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Гришо в неравна битка с Краля на клея 4:6, 1:6
Шампионът от последните две издания на "Мастърс" турнира в Монте Карло и носител на общо 11 трофея от Княжеството Рафаел Надал е суперфаворит срещу Григор Димитров в днешния двубой от трети кръг между двамата. Мачът е следобед около 15:40 часа. 
 
През миналата година Гришо стигна до полуфиналите, където беше спрян именно от Надал, но този сезон по-ниският ранкинг и липсата на особен късмет при жребия ги сблъска рано в схемата.
 
Според букмейкърите, Димитров няма почти никакви шансове да поднесе изненада срещу Краля на клея. Успех на испанеца се котира с коефициент 1.030, докато победата за Димитров е оценена с 15.00.
 
В общия баланс на мачовете между Григор и Надал, испанецът води убедително с 11:1 успеха. Последният сблъсък между двамата бе преди година именно в Монте Карло, но на полуфиналния етап на надпреварата, когато Надал надделя убедително със 6:4, 6:1. Димитров и Надал са излизали един срещу друг общо 4 пъти на червени кортове, като неизменно Краля на клея е триумфирал, докато българинът е спечелил само един сет през 2013 г. отново в Княжеството. 
 
Единственият успех на българската звезда над носителя на 17 титли от Големия шлем е на твърдите кортове в Пекин през 2016 г., когато първата ни ракета триумфира със 6:2, 6:4.
 
Днешният сблъсък може да проследите на живо в Novsport.com на следните линкове:
 
 
 
 
 
Начало на мача Григор Димитров - Рафаел Надал
 
1:0 Двубоят започна с подаване на Рафаел Надал, който тръгна респектиращо – със стабилни сервиси и разигравания, на които Гришо не намери отговори и не успя да вземе нито една точка в него.
 
1:1 Серията на испанеца продължи и при подаването на хасковлията, където взе първите две точки, преди резултатът да стане 15:30. За съжаление Димитров направи двойна грешка и позволи сериозна преднина за съперника си 15:40. След това обаче той се стегна и изравни за 40:40. Серията му не спря до тук и Гришо взе още 4 поредни точки, печелейки подаването си за 1:1 гейма и повеждайки в това на Матадора с 30:0.
 
1:2 Надал обаче не допусна изненада и набързо се върна в ритъм, взимайки сервис-гейма си, макар и по-трудно, за 2:1.
 
1:3 (пробив за Надал) Димитров се пропука при второто си подаване. Той направи някои грешки в началото, които дадоха предимство от 0:30 на своя съперник. След това взе една точка и веднага допусна двойна грешка, довеждайки резултата до 15:40. В първия момент се измъкна добре от критичната ситуация след директна точка от сервис, но при следващото разиграване изкара топката в аут и допусна пробив, давайки частта на съперника си.
 
1:4 Надал продължи силното си представяне и на своя сервис, въпреки че първата точка бе в актива на съперника му, но това беше всичко, което хасковлията успя да вземе в тази част. Така испанецът убедително затвърди преимуществото си.
 
2:4 Григор започна агресивно своя сервис гейм и показа разнообразна игра по време на цялата част, за да я спечели убедително, без да даде точка на съперника си. 
 
3:4 (пробив за Григор) Българинът взе първата точка в подаването на Рафа, след което обаче Кралят на клея дръпна бързо до 15:40. Тогава обаче Димитров показа по-голяма концентрация и не само изравни, но стигна и до точка за пробив. С агресивна игра, Надал се измъкна и отново резултатът бе равен 40:40. Последва двойна грешка за сервиращия и нова възможност за Гришо, който се възползва и върна пробива след грешка на съперника си.
 
4:4 Сервис-геймът на Димитров бе доста оспорван, като играта вървеше точка за точка, за да се стигне до 30:30. В следващите две разигравания обаче на корта имаше един виртуоз и той бе Григор Димитров. Хасковлията на два пъти вдигна публиката на крака с уникални удари, които му донесоха и успеха. 
 
 
4:5 Последва експресен отговор на Надал, който набързо поведе с 40:0 в подаването си. Последваха две последователни двойни грешки на Матадора, които доведохa резултата до 30:40, но след това с агресивна игра той успя да затвори частта си.
 
4:6 (сет за Надал) Най-слабия гейм за Димитров от началото на мача. Българинът подари тази част, а с това и първия гейм, на своя съперник, след като така и не успя да намери максималната концентрация. Така след три нелепи грешки от форхенд при последните разигравания, се оттегли на почивката с поражение.
 
0:1 Сетът започна отново със сервис на Надал, който стигна трудно до 30:30. След това обаче взе набързо две точки и откри сметката си в тази част.
 
 
0:2 (пробив за Надал) Григор бе спокоен на свой сервис и особено в разиграванията, като направи няколко много добри топки до 40:30. Българинът обаче започна да греши, изкарвайки топката в аут при опит за къса топка или атака и това доведе до пробив в полза на съперника му.
 
0:3 Матадорът успя да спаси пасив от 15:30 на свой сервис и въпреки опитите на Димитров за разнообразие и изненада, испанецът не допусна нов обрат и спечели и тази част
 
1:3 Противоречив гейм. Димитров поведе с 30:0 без проблем, но след това даде точка на съперника си след двойна грешка. Това като чели го разконцентрира и хасковлията даде позволи на съперника си да стигне до нова точка за пробив при 30:40. Последваха обаче нови силни минути за първата ни ранета и в крайна сметка той успя да спаси подаването си.
 
1:4 Общо взето бърз сервис-гейм за Матадора, който не позволи много игра на своя съперник.
 
1:5 (пробив за Надал) Силната игра на Надал и изненадващите му удари, му донесоха нов пробив в подаването на Гришо. Българинът бе догонващ почти през цялото време, като така и не успя да спре Рафа.
 
 
 
 
 
 

 

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки