Ясно е кога ще пуснат първите билети за Токио 2020

Разпределят пропуските с томбола

Ясно е кога ще пуснат първите билети за Токио 2020
Първите билети за състезанията от Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година ще бъдат пуснати в продажба на 9 май, това съобщи днес Японският организационен комитет.
 
Първите билети ще бъдат разиграни в томбола. Желаещите да вземат участие в нея са длъжни да се регистрират в официалния сайт на Игрите и да попълнят съответната заявка с лични данни. А получателите на първата партида билети трябва да бъдат живеещи на територията на Япония. Резултатите от въпросната лотария ще бъдат обявени на 20-и юни.
 
През есента ще се започне втория етап от продажбата на билетите, като от тях ще могат да си вземат тези хора, които са подали заявка за първата лотария, но не са били изтеглени в жребия. Свободната продажба ще започне през пролетта на 2020-а година. Организаторите уточняват, че огромната част от пропуските за състезанията ще бъдат на достъпни цени. Най-евтините билети ще бъдат около 2500 йени (22 долара), а стойността на основния пакет билети е 8000 йени (72 долара).
 
По-рано през тази седмица Японският организационен комитет обяви официалното разписание на състезанията на Олимпийските игри. Програмата включва 33 вида спорт, като за първи път ще бъдат представени карате, сърфинг, скално катерене и скейтборд. Церемонията по официалното откриване ще се проведе на 24-и юли, а два дни преди това стартират състезанията по футбол при жените и по софтбол. Първият комплект медали ще се разиграе на 25-и юли при жените в стрелбата с пневматична пушка на 10 метра.
 
Огромна част от състезанията са насрочени в ранна утрин, за да бъде минимизиран рискът за спортисти и фенове. Щафетата с олимпийския огън стартира на 26-и март 2020-а година от префектурата Фукушима и ще продължи 121 дни. Закриването на Олимпиадата е на 9-и август.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки