Трансферът на Вернер в Байерн е въпрос на време

Нападателят уточни всички детайли по договора си с "баварците"

Трансферът на Вернер в Байерн е въпрос на време

 Тимо Вернер и Байерн Мюнхен вече са уточнили всички детайли и договорът между двете страни е въпрос на време, пише списание "Шпорт Билд".

 
23-годишният нападател на РазенБалшпорт Лайпциг е категоричен, че няма да удължи изтичащия на 30 юни 2020 година договор с "биковете".
 
От Лайпциг вече са се отказали от опитите си да го убедят в противното, но се опитват да измъкнат по-висока сума от шампионите, които искат Тимо още това лято, а не като свободен агент догодина. Причинитe в Мюнхен да натискат за незабавен трансфер на Вернер са няколко.
 
Тимо ще бъде не само алтернатива за Роберт Левандовски в центъра на атаката, но опция по двете крила, които стават вакантни след напускането на ветераните Ариен Робен и Франк Рибери.
 
С привличането на Вернер това лято Байерн директно ще отслаби Лайпциг, който се очертава да бъде сериозен конкурент през следващия сезон. Засега обаче не са провеждани разговори между двата клуба.
 
РБ очаква да получи 60 милиона евро, докато Байерн смята за разумна сумата от 25 милиона евро, защото до края на договора на играча ще остава само една година. Така навярно босовете ще си стиснат ръцете за около 40 милиона евро.
 
Както е известно, силен интерес към Вернер има също така от Ливърпул и Борусия Дортмунд. Вестфалци засега са пасивни, но пък мърсисайдци са предлагали на Тимо двойно по-висока заплата от тази, която ще взима на стадион "Алианц Арена".
 
С моменталното привличане на нападателя баварците директно лишават конкурентите си от качествен поливалентен футболист. Бъдещият играч на Байерн със сигурност ще бъде представен в Мюнхен през лятото, като въпросът е само един. Дали става дума за тази или следващата година...

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки