Петко Маринов: Левски Лукойл заигра много силно в края на сезона

Берое и Балкан могат да са конкуренти за титлата, допълни спецът

Петко Маринов: Левски Лукойл заигра много силно в края на сезона
Левски Лукойл заигра много силно в края на редовния сезон в първенството, отчете легендарният баскетболист и треньор Петко Маринов.
 
„Сините" завършиха убедително на първа позиция с 22 победи и 2 загуби през сезона и ще имат абсолютно домакинско предимство в плейофите. В своя последен мач те надвиха младия тим на Академик (Сф), където съветник е Петко Маринов, със 103:81.
 
„Много съм доволен от нашите момчета, които през сезона записаха победи над всички отбори без Левски, Балкан и Академик Бултекс. Важно за тях е да играят по 20-25 минути на мач. Вече дори имаме и първи национал - Цветомир Чернокожев (18 г.). Само ние и Черно море (Варна) даваме възможност на младите да се развиват и да играят редовно”, заяви Маринов пред "България днес".
 
Според Петко Маринов опитните играчи на Левски Лукойл вече са се сработили.
 
„Когато се вземат много нови баскетболисти, резултатите идват след 4-5 месеца. Видя се в мача с Рилски спортист, спечелен с 40 точки, колко силно играе отборът", допълни спецът.
 
Балкан и Берое ще бъдат основните конкуренти на Левски Лукойл за титлата, смята Петко Маринов. Старозагорци най-вероятно ще завършат на второ място в класирането. При това положение тимът на Любо Минчев ще има предимство в потенциален полуфинален плейоф срещу ботевградчани.
 
„Сблъсъкът между Берое и Балкан ще е непредвидим. Серията е 50 на 50. В двата отбора се работи сериозно", прогнозира Маринов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки