Зам.-министър Павлов: Младите са най-ценният ресурс на България (СНИМКИ)

Обсъдени бяха темите за сдравословен начин на живот, спорт, информираност, гражданска активност и доброволчество

Зам.-министър Павлов: Младите са най-ценният ресурс на България (СНИМКИ)
Младите са най-ценният ресурс на всяка страна. За нас е важно да изработим новата Национална стратегия за младежта чрез диалог с младите хора.
 
Стратегията е един от основните приоритети на Министерство на младежта и спорта (ММС) за тази година. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов по време на срещата си с младите хора във Велико Търново по повод бъдещата Национална стратегия за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно.
 
На срещата присъстваха още кметът на община Велико Търново Даниел Панов, кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев, областният управител на община Велико Търново проф. д-р Любомира Попова, младежи и ученици. 
 
Кметът на община Велико Търново Даниел Панов благодари на ММС за организирането на тази среща. Той приветства това, че управляващите на населените места имат възможност да участват заедно с младите хора в дискусиите, свързани с тяхната нова стратегия. Панов подчерта, че за община Велико Търново целогодишно се дават над 500 000 лв. за младежки дейности и за спорт.
 
 
„За мен е удоволствие да поставим на дневен ред темата за младежта, защото всички знаем, че младите хора са ресурсът на всяка нация. Вие сте човешкият капитал, в който инвестираме и от когото очакваме в бъдеще тази инвестиция да се върне в полза на обществото и на хората в България“, заяви проф. д-р Любомира Попова.
 
В практическата част на срещата младежите имаха възможност да дискутират по групи препятствията, с които най-често се срещат в съответната област и да предложат оптимални решения за справяне с тях. Те използваха метода „Дърво на проблемите“, за да представят своите идеи.
 
 
Темите, на които наблегнаха младите хора, бяха здравословен начин на живот, спорт, информираност, гражданска активност и доброволчество. Те подчертаха важността от популяризиране на различни дарителски инициативи, което ще спомогне младите да бъдат още по-солидарни.
Срещи с младежи предстоят в още области на страната, където вниманието отново ще бъде насочено към гласа на младите. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки