Гуардиола: Не искам играчите да забравят какво почувстваха в сряда

Трябва да се научим да живеем с подобни ситуации, заключи треньорът

Гуардиола: Не искам играчите да забравят какво почувстваха в сряда
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че не иска неговите играчи да забравят чувствата, които ги завладяха след драматичното отпадане от Тотнъм в 1/4-финалите на Шампионската лига.
 
Утре двата тима излизат отново един срещу друг на "Етихад", като двубоят е от изключително значение за амбициите на Сити и Тотнъм. 
 
"Мислите, че вече не боли и сме забравили какво се случи? Не. Не искам играчите да забравят това, което преживяха. Ще отнеме време. Те трябва да живеят с това. Преживяното в сряда бе невероятно от гледна точка на емоциите.
 
Ние сме късметлии, че имахме шанса да изживеем подобно нещо. Повече от 65 000 преживяваха най-вълнуващия момент и една секунда след това бяха съкрушени. Беше невероятно колко добре играхме. Но такъв е футболът, такъв е животът. Сега е важно как ще реагираме. Трябва да се борим.
 
Реагирахме по изключителен начин, когато изоставахме с 2:1. Трябваше да вкараме три гола и го направихме. Вкарахме още един, но той бе след засада от няколко сантиметра. Трябва да се научим да живеем с подобни ситуации, да ги приемем. Болезнено е и ще присъства в мислите ни, но да гледаме назад няма да ни е от помощ.
 
Беше трудна нощ, но на следващия ден се изправихме и тръгнахме напред. Тези играчи имат друга възможност да покажат, че са способни да с справят", заяви Гуардиола.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки