Белия гони успех в Разград с експериментален състав

Стойчо Стоев връща Пламен Илиев под рамката

Белия гони успех в Разград с експериментален състав
Треньорът на Ботев (Пд) Николай Киров ще направи някои промени в своя състав за днешното гостуване на Лудогорец.
 
Причините за това са две. Първата е, че в сряда на „канарчетата" им предстои реванш с ЦСКА за Купата на България, а втората е, че някои от футболистите са с проблеми след успеха с 3:2 над „червените" в Коматево. Такъв е примерът с Антонио Вутов. Игралият много силно срещу ЦСКА юноша на Левски, който вкара и гол, ще бъде запазен от Белия.
 
Миналият през Удинезе футболист е с контузия и изобщо не тренира в последните два дни. Левият халф-бек Еберт Кардосо пък е с 4 жълти картона и Николай Киров не иска да рискува с включването му в игра срещу „орлите".
 
С проблеми е единият от титулярните защитници - Димитър Пиргов, докато наказан е Радослав Терзиев. Очаква се той да бъде заменен в титулярния състав от своя адаш Радослав Апостолов, известен с прякора си Щайгата.
 
Мачът с Лудогорец е важен за Ботев (Пд), защото „канарчетата" гонят четвъртото място, което при определени обстоятелства може да ги класира на бараж за Лига Европа.
 
Въпреки промените при съперника, старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев не вярва Ботев Пловдив да отпише днешното гостуване в Разград с оглед предстоящия в сряда реванш за купата с ЦСКА. Наставникът похвали канарчетата, като добави, че очаква спектакъл.
 
Стоев ще направи някои рокади по състава за днешното домакинство на пловдивчани. Както е известно, централният защитник Козмин Моци бе наказан, след като бе изгонен при победата над Левски. Очаква се вместо него до другия румънец Григоре да започне Георги Терзиев.
 
Треньорският щаб на орлите умува да върне на вратата Пламен Илиев. Националът бе на пейката при успеха над сините на "Васил Левски". Той получи контузия именно с националния отбор преди месец. Сега обаче се очаква да се завърне под рамката.
 
На дясното крило пак ще е Попа, а Лукоки ще остане резерва.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки