ИЗВЪНРЕДНО: Спряха спринт Вида, кола гори като факла

Заради прекъсването на етапа 18 от екипажите получиха служебни времена преди спринтът да бъде подновен

ИЗВЪНРЕДНО: Спряха спринт Вида, кола гори като факла
На метри след финала на първия от четирите скоростни етапа на рали спринт Вида, с който днес сутринта започна новото първенство на страната, бялото Мицубиши Лансър Ево 9 на екипажа Дочо Цвятков/Линда Багерова ("Дунев Рейсинг") избухва в пламъци и отсечката Синаговци моментално бе спряна от директора на състезанието Румен Манолов.

Екипажът е без каквито и да е наранявания, но до пристигането на противопожарния автомобил, който е трябвало да измине близо 8 километра, състезателната кола бе опустошена от пламъците.

Така началото на спринта във Видин бе прекъснато, за да бъде възстановено около час по-късно с втората от общо четирите скоростни отсечки - Водна 1 (12.69 км).

Синаговци обаче не взе като жертва единствено екипажа на "Дунев Рейсинг". Най-любопитното е, че в това изпитание, с разлика от около 4 километра отпаднаха последователно два от видинските екипажи на "Жико Моторспорт". И двата тандема караха Ауди S2, но бяха принудени да напуснат състезанието - Ани Ванков/Александър Стойков спряха участието си само след 2 километра от старта заради технически проблем, а Янко Якимов/Ханко Бориславов отпаднаха малко по-нагоре по етапа, след като напуснаха трасето и отидоха в крайпътните храсталаци.

Заради прекъсването на етапа Синаговци 18 от стартиралите екипажи получиха служебни времена преди спринтът да бъде подновен.

След етап и половина начело в класирането са шампионите за 2018 година и победители в този спринт през миналата есен Мирослав Ангелов/Еди Сивов ("Мегапорт", Шкода Фабия R5) - 10:31.140 мин, следвани от предишните шампиони и също победители във Вида Динко Иванов/Живко Желев ("Стара Загора", Ситроен С2 R2) - на 19.410 сек и Георги Янков/Цветан Балджиев ("Дунев Рейсинг", Субару Импреза WRX) - на 28.870 сек, и други.
Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

Елхово приема национален мотокрос старт

Надпреварата е през март

Кампанията в подкрепа на Никола Цолов ще продължи до края на месеца

Родният ни пилот във Формула 3 набира средства, за да спонсорира развитието си

Продължава набирането на средства за пилота Никола Цолов

Вижте къде може да подпомогнете талантливия българин

София е домакин за първи път на "MotoZ FIM SuperEnduro World Championship"

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки