Сити взе реванш от Тотнъм и продължи марша към титлата в Англия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите с решителна крачка към защита на титлата, младок им донесе успех с дебютния си гол във Висшата лига

Сити взе реванш от Тотнъм и продължи марша към титлата в Англия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Шампионът Манчестър Сити направи решителна крачка към защитата на титлата си във Висшата лига, след като победи у дома Тотнъм с минималното 1:0 в мач от XXXV кръг.

Само преди дни „шпорите“ отстраниха „гражданите“ в четвъртфиналите на Шампионската лига с общ резултат 4:4 и повече попадения на чужд терен, но сега не успяха да спрат пътя на своя опонент към трофея в Англия.

Единственото попадение в мача на „Етихад“ днес пък бе дело на изненадата в състава на „небесносините“ – Фил Фодън.

18-годишният юноша на Сити неочаквано стартира сред титулярите и в петата минута реализира своето дебютно попадение във Висшата лига.

Младежкият национал на Англия се разписа с глава от близка дистанция след пас, също с глава, на аржентинеца Серхио Агуеро.

Благодарение на успеха възпитаниците на Хосеп Гуардиола изместиха от върха на класирането Ливърпул, като вече имат с точка повече от мърсисайдци при равен брой изиграни мачове.

Следващото предизвикателство пред шампионите обаче също не е леко, защото в сряда гостуват на градския съперник Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“.

Голямото дерби е от 22:00 часа и до голяма степен ще реши кой ще спечели титлата, тъй като останалите мачове на Сити и Ливърпул са в графа „задължителни“ за печелене.

Под сериозен въпрос за мача обаче е Кевин де Бройне, който отново се контузи и бе заменен принудително в съботния ден.

Иначе не само Пеп, но и Марусио Почетино бе подготвил изненада в своя състав, от който липсваха капитанът Юго Лорис и лекуващият се голмайстор Хари Кейн.

След като получиха гол, гостите се опитаха да отговорят и заиграха по-силно от Сити до заключителните минути на първата част, когато отново „гражданите“ овладяха инициативата.

Те имаха такава и след почивката, като дори можеха да удвоят преднината си.

В 71-ата минута появилият се малко по-рано като резерва Рахим Стърлинг получи страхотен пас от друг играч, който влезе от пейката – Лерой Сане, ала от непосредствена близост стреля право в крака на вратаря и Пауло Гацанига успя да спаси.

До края повече попадения не паднаха и Тотнъм записа четвърта поредна загуба далеч от дома във Висшата лига.

След нея „шпорите“ остават с 67 точки, като вече имат само с една повече от петия Челси и с три от шестия Юнайтед, който обаче е с мач по-малко. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Зинченко, Де Бройне, Гюндоган, Фодън, Бернардо Силва, Рахим Стърлинг, Агуеро;

ТОТНЪМ: Газанига, Фойт, Алдервейрелд, Санчес, Вертонген, Дейвис, Дайър, Моура, Ериксен, Деле Али, Сон;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки