Заха: Мойс се опита да ме пречупи в Юнайтед

Нападателят на Кристъл Палас си спомни за престоя си при "червените дяволи"

Заха: Мойс се опита да ме пречупи в Юнайтед

 Нападателят на Кристъл Палас Уилфред Заха се изповяда за периода си в Манчестър Юнайтед, нападайки клуба и най-вече бившия мениджър на тима Дейвид Мойс. “Беше шансът на живота ми - да играя за Манчестър Юнайтед. Беше повече от всичко, което можех да си пожелая, и се отнасях по такъв начин с това.

Трудех се възможно най-усърдно във всяка една тренировка, за да покажа какво мога. Но Мойс ме изолира заради начина ми на обличане и дори заради колата, която карах. Веднъж на тренировка един от треньорите омаловажи мой гол, а друг път ми показаха мое видео как играя по крилото за Кристъл Палас с искането да си възвърна тази форма, въпреки изричната забрана на Мойс да играя технично. Усещате ли психологическите им игри? Той искаше да ме пречупи по всякакъв начин и да унищожи кариерата ми без причина.Бях търпелив с Мойс, като смятах, че иска да залага на опитните футболисти в стремежа си да наследи успешно сър Алекс Фъргюсън. Но когато ме извади от състава за Шампионската лига, за да вкара Аднан Янузай, който никога не беше играл за първия тим, разбрах, че е въпрос на нещо по-голямо от просто футболни причини.

Щом не беше така заради футбола или уменията ми, какво можех да направя? Отидох под наем в Кардиф, но там видяха само моята сянка. При Луис Ван Гаал трябваше да започна на често, но имах чувството, че съм на проби в собствения ми клуб. Той и асистентът му Райън Гигс ми казаха, че бъдещето ми ще се реши от една тренировка. Уейн Рууни ми каза, че съм тренирал най-добре от всички. След това отидох при тях, а те ми заявиха, че не съм достатъчно добър. Така че им отвърнах: “ОК, тогава искам отново да отида някъде под наем””, разказа пред “Дейли Мейл” Заха, който първо беше преотстъпен в родния си Кристъл Палас, а след това и закупен обратно от лондончани.

 
 

 

 

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки