Юве успя от втория път! Хегемонията продължава с осмо поредно Скудето! (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Бианконерите" върнаха усмивките на лицата на феновете си с 35-та титла на Италия

Юве успя от втория път! Хегемонията продължава с осмо поредно Скудето! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италианският гранд Ювентус грабна официално титлата в Италия през сезон 2018/2019! "Бианконерите" стигнаха до труден успех на своя "Алианц Стейдиъм" срещу Фиорентина и имаха нужда от пълен обрат и автогол, за да вземат решителните три точки, с които да сложат ръце на Скудетото. 

Това е осма поредна титла за Старата госпожа, като от 2012-та година Италия не е имала друг шампион. Последният тим, който взе титлата в Серия А преди тази серия на Юве бе Милан през 2011-та година. 

Това е и първата титла на Кристиано Роналдо в Италия, който вече се поздрави с първи трофей с екипа на Ювентус след спечелената Суперкупа на Италия през декември миналата година. 

Първото полувреме беше шокиращо слабо за домакините, които се озоваха догонващи в резултата след само шест минути игра, след като Никола Миленкович откри за Виола. Последваха нови удари на Миралас и Пецела, а шут на Киеза се отби от напречната греда. 

В 37-та минута обаче Алекс Сандро засече с глава топката в близкия ъгъл на Лафонт след корнер и изравни резултата.

След почивката Юве показа по-добро лице и в 53-та минута Кристиано Роналдо проби отляво и пусна опасно остро центриране към малкия пеналт, където капитанът на гостите Пецела прати топката в собствената си врата. 

След това играта се изравни като съотношение на силите, но до нов гол не се стигна и така официално "Аланц Арена" изригна в радост на своята 35-та титла! Така само няколко дни след фиаското на торинци в Шампионската лига дойде и време за радост в местния шампионат.

СЪСТАВИ:

Ювентус: Шчесни, Бонучи, Алекс Сандро, Кансело, Ругани, Матюиди, Пянич, Куадрадо, Джан, Роналдо, Бернардески

Фиорентина: Лафонт, Чекерини, Пецела, Ханко, Миленкович, Дабо, Верету, Бенаси, Миралас, Симеоне, Киеза

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки