Барса дръпна с 9 точки на върха в Испания (ВИДЕО)

Ленгле и Жорди Алба носят победата в мача с Реал Сосиедад

Барса дръпна с 9 точки на върха в Испания (ВИДЕО)

Барселона постигна трудна победа с 2:1 над Реал Сосиедад в домакинството си от 33-ия кръг в Примера дивисион. Този път героите за домакините на “Камп Ноу” не бяха звездните нападатели, а двама от защитниците. Клеман Ленгле откри резултата в 45-ата минута, след това гостите изравниха чрез Хуанми в 62-ата, но Жорди Алба донесе успеха на каталунците в 64-ата минута. Така Барса направи нова важна крачка към титлата. Гостите пък могат да бъдат горди от представянето си, тъй като с нищо не отстъпваха на именития си съперник и малко не им достигна да вземат нещо от този двубой.

Барселона започна мача по-активно, но в първият четвърт час липсваха головите положения. Лионел меси имаше една добра възможност да обстрелва съперниковата врата от фаул, но шутира в стената.

И второто положение за каталунците в мача отново бе от фаул. Този път Меси стреля доста по-опасно, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

В 31-ата минута Меси нахлу на скорост в наказателното поле, но вратарят излезе предвидливо и попречи на аржентинеца да отправи голов удар.

В 36-ата минута обаче Реал създаде най-интересното положение до момента и бе изключително близо до откриване на резултата. Хуанми получи извеждащ пас и стреля отблизо, но Марк-Андре тер Щеген с блестящо намеса опази вратата си, а след това и Вилиан Жозе не успя да отбележи при добавката.

В 41-ата минута и Барса показа зъби. Меси навърза няколко играчи в пеналта и подаде за Жорди Алба, той продължи към Луис Суарес, който отправи силен удар по земя, спасен от вратаря.

В самия край на първата част домакините откриха резултата. Дембеле центрира от корнер и Клеман Ленгле с глава насочи топката във вратата за 1:0.

В 51-ата минута шут на Вилиан Жозе рикошира в защитник и Тер Щеген трябваше да показва класа, за да опази вратата си.

В 55-ата минута и Лука Сангали отправи далечен изстрел, но той бе неточен.

В 58-ата минута Меси с прекрасен пас изведе Дембеле на чудесна позиция, французинът стреля от движение с техничен удар, но малко не му достигна да отбележи много красив гол.

Добрата игра на баските от началото на втората част доведе и до изравнителен гол. В 62-ата минута Микел Мерино показа страхотен поглед над играта и подаде извеждащ пас за Хуанми в наказателното поле, а той с шпагат успя да изпревари Тер Щеген и да отбележи за 1:1.

Радостта на гостите обаче бе твърде кратка. В 64-ата минута Меси намери Алба в наказателното поле, той финтира защитник и с прекрасен диагонален удар вкара за 2:1. В ситуацията останаха съмнение за засада на Усман Дембеле, който бе зад защитата при удара и като че ли пречеше на видимостта на вратаря.

В 79-ата минута Ракитич бе изведен отляво, но ударът му бе покрай вратата. Две минути по-късно при едно центриране от фаул Видал успя да засече топката, но не и да я насочи към вратата.

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

Клоп се извини на феновете

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки