Барса дръпна с 9 точки на върха в Испания (ВИДЕО)

Ленгле и Жорди Алба носят победата в мача с Реал Сосиедад

Барса дръпна с 9 точки на върха в Испания (ВИДЕО)

Барселона постигна трудна победа с 2:1 над Реал Сосиедад в домакинството си от 33-ия кръг в Примера дивисион. Този път героите за домакините на “Камп Ноу” не бяха звездните нападатели, а двама от защитниците. Клеман Ленгле откри резултата в 45-ата минута, след това гостите изравниха чрез Хуанми в 62-ата, но Жорди Алба донесе успеха на каталунците в 64-ата минута. Така Барса направи нова важна крачка към титлата. Гостите пък могат да бъдат горди от представянето си, тъй като с нищо не отстъпваха на именития си съперник и малко не им достигна да вземат нещо от този двубой.

Барселона започна мача по-активно, но в първият четвърт час липсваха головите положения. Лионел меси имаше една добра възможност да обстрелва съперниковата врата от фаул, но шутира в стената.

И второто положение за каталунците в мача отново бе от фаул. Този път Меси стреля доста по-опасно, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

В 31-ата минута Меси нахлу на скорост в наказателното поле, но вратарят излезе предвидливо и попречи на аржентинеца да отправи голов удар.

В 36-ата минута обаче Реал създаде най-интересното положение до момента и бе изключително близо до откриване на резултата. Хуанми получи извеждащ пас и стреля отблизо, но Марк-Андре тер Щеген с блестящо намеса опази вратата си, а след това и Вилиан Жозе не успя да отбележи при добавката.

В 41-ата минута и Барса показа зъби. Меси навърза няколко играчи в пеналта и подаде за Жорди Алба, той продължи към Луис Суарес, който отправи силен удар по земя, спасен от вратаря.

В самия край на първата част домакините откриха резултата. Дембеле центрира от корнер и Клеман Ленгле с глава насочи топката във вратата за 1:0.

В 51-ата минута шут на Вилиан Жозе рикошира в защитник и Тер Щеген трябваше да показва класа, за да опази вратата си.

В 55-ата минута и Лука Сангали отправи далечен изстрел, но той бе неточен.

В 58-ата минута Меси с прекрасен пас изведе Дембеле на чудесна позиция, французинът стреля от движение с техничен удар, но малко не му достигна да отбележи много красив гол.

Добрата игра на баските от началото на втората част доведе и до изравнителен гол. В 62-ата минута Микел Мерино показа страхотен поглед над играта и подаде извеждащ пас за Хуанми в наказателното поле, а той с шпагат успя да изпревари Тер Щеген и да отбележи за 1:1.

Радостта на гостите обаче бе твърде кратка. В 64-ата минута Меси намери Алба в наказателното поле, той финтира защитник и с прекрасен диагонален удар вкара за 2:1. В ситуацията останаха съмнение за засада на Усман Дембеле, който бе зад защитата при удара и като че ли пречеше на видимостта на вратаря.

В 79-ата минута Ракитич бе изведен отляво, но ударът му бе покрай вратата. Две минути по-късно при едно центриране от фаул Видал успя да засече топката, но не и да я насочи към вратата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки