Хетафе спечели битката със Севиля за Шампионска лига (ВИДЕО)

Кастилци вкараха три безответни гола и влязоха в Топ 4 на Ла Лига

Хетафе спечели битката със Севиля за Шампионска лига (ВИДЕО)

Отборът на Хетафе спечели убедително с 3:0 срещу гостуващия Севиля в ранен неделен мач от 33-тия кръг на Ла Лига. Двата тима излязоха в директен спор за място в Шампионската лига, а успехът на кастилския тим изведе момчетата на Пепе Бордалас с две точки пред състава на Хоакин Капарос. Хайме Мата (35 - дузпа) и Хорхе Молина (45 - дузпа и 53).

В 21-вата минута Франко Васкес удари напречната греда с техничен изстрел. Първото полувреме предложи две идентични ситуации в наказателното поле на гостите. В 33-тата “Мудо” Васкес игра с ръка в спор за висока топка. След консултация с ВАР съдията Матеу Лаос назначи дузпа за “сините”. Хайме Мата шутира в центъра на вратата за 1:0. В добавеното време на първата част Серхио Ескудеро също скочи с ръце нагоре и Бруно Гонсалес с глава насочи в ръката на левия флангови футболист. Съдията показа втори жълт картон на Ескудеро, а Хорхе Молина реализира при дузпата.

В 53-тата момчетата на Пепе Бордалас оформиха преднина от 3:0. Гаку Шибасаки изведе Мата, който подаде в малкото наказателно поле, където Симон Кяер опита да изчисти, но беше блокиран от Молина и топката премина голлинията. В 73-тата Даконам Джене беше изгонен за грубо игра след остро влизане с бутоните в краката на Хесус Навас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки