ПРОВАЛ! Арсенал с драматична загуба от Кристъл Палас на "Емиратс" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Артилеристите" пропиляха златен шанс да свалят Тотнъм от третото място

ПРОВАЛ! Арсенал с драматична загуба от Кристъл Палас на "Емиратс" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал допусна драматична загуба с 2:3 от Кристър Палас на "Емиратс" в мач от 35-ия кръг на английската Висша лига. Кристиан Бентеке (17), Вилфред Заха (61) и Джеймс Макартър (69) се разписаха за гостите. Попаденията за "артилеристите" отбелязаха Месут Йозим (47) и Пиер- Емерик Обамеянг (77).

 
Поражението попречи на Арсенал да измести Тоттъм от третото място в класирането. Тимът на Унай Емери е четвърти с 66 точки, колко има и петият Челси, и само на една зад "шпорите". Кристъл Палас пък си гарантира оставане във Висшата лига.
 
Гостите поведоха в 17-ата минута, когато Кристиан Бентеке реализира първото си попадение от близо година насам. След центриране от фаул той бе оставен непокрит и с глава насочи топката в мрежата. 
 
 
Футболистите на Арсенал поискаха дузпа в 38-ата минута, след като Уан-Бисака блокира центриране с ръка, но съдията прецени, че няма основание да отсъди наказателен удар. 
 
Две минути след почивката "артилеристите" изравниха. Лаказет пусна технично към Месут Йозил, който пък изненада вратаря с удар в близкия ъгъл за 1:1.
 
 
Грешка в защитата на Арсенал доведе до втори гол за Палас. В 61-ата минута Мустафи не прецени добре ситуацията и позволи на Вилфрид Заха да вкара. Гостите продължиха да атакуват и отбраната на "артилеристите" отново се пропука. В 69-ата минута след центриране на Миливойевич, Дан отклони топката, а Макартър я прати в мрежата с глава.
 
Арсенал не се предаде и в 77-ата минута Лаказет намери Обамеянг, който намали на 2:3. До края домакините се опитаха да стигнат поне до равенството, но нямаха и късмет. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки