ПСЖ отпразнува титлата с 3:1 срещу Монако

Мбапе се отличи с хеттрик срещу бившия си отбор

ПСЖ отпразнува титлата с 3:1 срещу Монако

ПСЖ отпразнува титлата на Франция с 3:1 срещу Монако на “Парк де Пренс”. Парижани си осигуриха трофея пет кръга преди края на сезона във Франция, след като по-рано днес втория Лил завърши 0:0 с Тулуза. 

 
С хеттрик срещу бившия си тим Монако се отличи Килиан Мбапе (15, 38 и 55). За гостите се разписа Александър Головин (80).
 
Феновете на ПСЖ посветиха хореографията си на катедралата “Нотр Дам”. Символът на Париж пострада сериозно при пожар. Футболистите на треньора Томас Тухел също излязоха с фланелки, върху които беше изобразена катедралата, а вместо имената им на гърба пишеше “Нотр Дам”. 
 
Гостите получиха тежък удар още в 12-ата минута, когато титулярният им вратар Даниел Субашич се контузи и беше заменен принудително от Диего Беналио. Швейцарецът беше принуден да вади топката от мрежата само три минути след влизането си в игра. Килиан Мбапе завърши перфектна контраатака на парижани. В 38-ата минута Мбапе отбеляза и втория си гол след атака започнала от Марко Верати и минала през Дани Алвеш. Най-добрата ситуация пред гостите за първите 45 минути се откри пред Маркош Лопеш, но Ареола спаси.
 
В началото на втората част в игра за домакините се появи бразилската мегазвезда Неймар, който замени Курзава. Бразилецът се завърна след контузия, като това е първия му мач от 23 януари насам. 
 
В 53-ата минута Мбапе беше близо до третия си гол в мача, но ударът му срещна гредата. Две минути по-късно попадение на Диаби беше отменено заради засада след намесата на ВАР. Все пак в 56-ата минута Мбапе стигна до своя хеттрик в мача. Той получи топката отдясно от Алвеш и отблизо не сбърка. Това беше 30-и гол за сезона за Мбапе, който стана първият французин с толкова попадения от легендарния Жан-Пиер Папен през сезон 1989/1990 година. 
 
В 73-ата минута в игра за парижани се появи и Единсон Кавани.  Десет минути преди края гостите стигнаха до почетно попадение чрез Александър Головин, а малко след това гол на Кавани беше отменен заради засада. В самия край на редовното време парижани останаха с човек по-малко, след като Тило Кеерер получи травма и напусна, а Тухел вече беше използвал и трите си смени.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки