Мбапе блести с хеттрик

Парижани си бяха осигурили титлата във Франция, след като по-рано през деня преследвача Лил завърши 0:0 с Тулуза

Мбапе блести с хеттрик

Пари Сен Жермен разгроми с 3:1 Монако в шампионския си мач на “Парк де Пренс” от програмата на 33-ия кръг на френската Лига 1. И трите попадения за домакините отбеляза Килиан Мбапе (15, 38, 56), а за гостите почетно се разписа Головин в 80-ата минута.

 

Парижани си бяха осигурили титлата във Франция, след като по-рано през деня преследвача Лил завърши 0:0 с Тулуза и бяха недостижими на върха. Двубоят ще се запомни и със завръщането в игра на бразилската мегазвезда Неймар, който се възстановяваше от контузия, получена на 23 януари.

 
Двубоят се изигра във фестивална атмосфера, а феновете на Пари Сен Жермен посветиха хореографията си на катедралата “Нотр Дам”. Символът на Париж пострада сериозно при пожар. Футболистите на треньора Томас Тухел също излязоха със специални фланелки с изображението на катедралата, а вместо имената им на гърба пишеше “Нотр Дам”. Гостите получиха тежък удар още в 12-ата минута, когато титулярният страж Даниел Субашич се контузи при изчистването на една топка. Той беше заменен от резервата Диего Беналио.
 
 
Швейцарецът беше принуден да вади топката от мрежата само три минути след влизането си в игра, след като Килиан Мбапе завърши една перфектна контраатака на парижани. В 38-ата минута Мбапе отбеляза и втория си гол след атака започнала от Марко Верати и минала през Дани Алвеш. Най-добрата ситуация пред гостите за първите 45 минути се откри пред Маркош Лопеш, но Ареола спаси.
 
 
В началото на втората част в игра за домакините се появи бразилската мегазвезда Неймар, който замени Курзава. Бразилецът се завърна след контузия, като това е първия му мач от 23 януари насам, когато получи травма в мача за Купата срещу Страсбург (2:0). Неймар стигна до първата си възможност още в 48-ата минута, когато след изпълнение на корнер се озова в добра позиция да играе с глава, но беше изпреварен от Жемерсон.
 
 
В 53-ата минута Мбапе беше близо до третия си гол в мача, но ударът му срещна гредата. Две минути по-късно попадение на Диаби беше отменено чрез ВАР заради засада.  Все пак в 56-ата минута Мбапе стигна до своя хеттрик в мача, след като получи топката отдясно от Алвеш и отблизо не сбърка. Това беше 30-и гол за сезона за Мбапе, който стана първият французин с толкова попадения от легендарния Жан-Пиер Папен през сезон 1989/1990 година. Това беше и втори хеттрик за Мбапе през настоящата кампания, като първият му бе срещу Гинган в 21-ия кръг.
 
 
В 73-ата минута в игра за парижани се появи и Единсон Кавани.  Десет минути преди края гостите стигнаха до почетно попадение чрез Александър Головин, а малко след това гол на Кавани беше отменен поради засада. В самия край на редовното време парижани останаха с човек по-малко, след като Тило Кеерер получи травма и напусна, а Тухел вече беше използвал и трите си смени. До края парижани повече пазеха топката, като дори Неймар се беше върнал в защита. В крайна сметка на терена не се случи нищо интересно, а всички чакаха последния съдийски сигнал, за да стартират празненствата по повод титлата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки