Тъжна вест: Красимир Безински загуби битката с коварна болест

Легендите не умират!, написаха от ЦСКА

Тъжна вест: Красимир Безински загуби битката с коварна болест
Поредна тъжна вест сполетя българския футбол. След продължително боледуване снощи на 57-годишна възраст е починал бившият бранител на ЦСКА Красимир Безински, който е една от големите легенди на клуба от Борисовата градина.
 
През 2017 година роденият на 29 юни 1961 година в Благоевград Безински беше диагностициран с рак на дебелото черво и започна битка за живота си.
 
Той беше част от едно от най-славните поколения в историята на ЦСКА. Тази генерация на "червените", водена от Аспарух Никодимов, унижава английските грандове Нотингам и Ливърпул в турнира за Купата на европейските шампиони.
 
Novsport.com изказва своите съболезнования на близките и приятелите на Красимир Безински.
 
Ръководството на ЦСКА използва официалния си сайт, за да изкаже своите съболезнования на близките на клубната легенда:
 
"Легендарният Красимир Безински ни напусна на 57-годишна възраст след продължителна битка с рака, съобщава сайтът на ЦСКА-София. Той има записани 245 мача в "А" група с червения екип между 1981 и 1989 и през сезон 1992-1993.
 
В европейските клубни турнири с ЦСКА има 31 мача и 1 гол. Част е от митичния тим, който достига до полуфинал за Купата на европейските шампиони през 1982. През 1989 участва в кампанията на армейците, която води до полуфинал за Купата на носителите на купи. Във визитката си има още пет титли на България с ЦСКА, както и шест Купи на България.
 
Легендарният бранител изиграва и 25 мача за националния отбор на България. Изказваме своите искрени съболезнования към всички близки на Красимир Безински!
 
Поклон пред паметта му!
 
Легендите не умират!"

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки