Цецо Соколов с 15 точки, Лубе изпусна Тренто в полуфинал №3

Вицешампионите на Италия продължават да водят в плейофната серия, но вече с 2-1 победи

Цецо Соколов с 15 точки, Лубе изпусна Тренто в полуфинал №3

Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) изпуснаха страхотна възможност да се класират максимално бързо за финала в италианската Суперлига. Цецо Соколов и компания отстъпиха драматично като гости на Итас (Тренто) с 2:3 (25:23, 22:25, 26:24, 23:25, 14:16) в мач №3 от полуфиналните плейофи, игран тази вечер пред над 3600 зрители в зала "БиЕлЕм Груп Арена".

По този начин вицешампионите на Италия от Лубе продължават да водят в плейофната серия, но вече с 2-1 победи. Играе се до 3 победи от 5 мача. Четвъртата среща от серията между двата тима е в четвъртък (25 април) от 19,00 часа българско време в зала "Еуросуоле Форум".

Българският диагонал игра на приливи и отливи през целия мач. Цецо Соколов не намери своя ритъм на игра, което разколеба и отбора на Лубе. Лубе поведе на два пъти в геймовете, но в крайна сметка вдъхновената игра на трентинци го остави в мача. Домакините от Тренто бяха пределно концентрирани в решителния тайбрек, знаейки неговата важност. Интригата в мача се запази до последните секунди, в които Тренто съумя да го спечели с 16:14, а с това и мача с 3:2, след като изоставаше с 7:10 и 10:12.

Цецо Соколов игра цял мач Лубе и се отчете с 15 точки (1 блок, 3 аса и 39% ефективност в атака). Също с 15 точки завърши и Робертланди Симон (4 блока, 4 аса и 78% ефективност в атака).

Най-резултатен за гостите пък беше Йоанди Леал с 20 точки (1 ас, 59% ефективност в атака и 37% позитивно посрещане), но и това не бе достатъчно за успеха.

За тима на Тренто над всички беше сръбският национал Урош Ковачевич, който заби страхотните 26 точки (3 блока, 2 аса, 54% ефективност в атака и 52% позитивно посрещане) за победата и закономерно бе обявен за MVP на мача.

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки