ИЗНЕНАДА: Никола Спасов си тръгва от Царско село

Обещал съм на собственика, че след 1-ви май ще съобщя моето решение, коментира специалистът

ИЗНЕНАДА: Никола Спасов си тръгва от Царско село

Царско село си гарантира историческо първо влизане в елита на България цели пет кръга преди края на Втора лига. Бъдещето на треньора Никола Спасов обаче изненадващо изглежда далеч от клуба на Стойне Манолов. Собственикът на новака в елита е предложил нов договор на специалиста, който обаче е далеч под очакванията на 60-годишния специалист, твърди "Спортал". 

 
„Обещал съм на собственика, че след 1-ви май ще съобщя моето решение. В този момент нямам никакви предложения. Работи ми се тази професия, и то в България, тъй като дълго време съм живял в чужбина и знам какво е“, заяви Спасов.
 
„Желанието на всички ни е Никола Спасов да остане при нас, но ако получи по-добра оферта и я приеме, ще му пожелаем успех и ще потърсим друг вариант“, сподели Манолов, след като тимът вече официално стана част от елита на България. 
 
Ситуацията е доста изненадваща предвид това, че треньорът винаги е бил лидер с Царско село за година и половина във Втора лига. При първия си престой през сезон 2017/2018 година, Спасов напусна клуба в посока Казахстан след края на есенния дял, когато тимът имаше актив от 35 точки (17 мача) и делеше първото място с Ботев (Враца). Заместниците му Веселин Великов (11 мача) и Велислав Вуцов (3 мача) не успяха да изпълнят мечтата на Манолов – отборът да бъде сред най-силните в България. Именно поради това босът си върна Спасов през лятото, като беше изграден отбор, който доминира през цялата година, показват цифрите. От 25 мача – 22 победи (14 поред), 2 равенства и едва една загуба. Най-добрата атака след първите 25 кръга – 56 отбелязани гола. Актив от 68 точки, които се оказаха достатъчни клубът да си гарантира промоция цели пет кръга преди края на сезона, тъй като води с 18 точки пред втория Арда (Кърджали).
 
Никола Спасов, който е работил в Испания, Португалия, Македония и Казахастан, постигна най-големите си успехи с Черно море. Начело на „моряците“ той изведе тима до Купата на България и Суперкупата на България през 2015 година, с победи във финалите над Левски (2:1) и Лудогорец (1:0).
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки