Атлетико отложи тържествата на Барселона (ВИДЕО)

"Дюшекчийте" спечелиха срещу Валенсия в мач с пет гола

Атлетико отложи тържествата на Барселона (ВИДЕО)

Атлетико Мадрид спечели с 3:2 домакинството си на Валенсия от 34-ия кръг на испанското първенство. Успехът на "дюшекчиите" отложи тържествата на Барселона послучай 26-ата шампионска титла, която каталунците щяха да спечелят предсрочно при загуба на столичани.  Това обаче може да се случи още в събота при домакинството на Леванте. 

 
Головете за Атлетико вкараха Алваро Мората (9), Антоан Гризман (49) и Анхел Корея (81). За “прилепите” се разписаха Кевин Гамейро (36) и Дани Парехо (77 - дузпа). 
 
Столичани поведоха рано. В деветата минута Хуанфран центрира отдясно и Мората реализира за 1:0. Две минути по-късно отново Мората изскочи на голова ситуация след комбинация с Гризман. Вратарят на гостите Нето този път се справи. 
 
В 36-ата Санти Мина преодоля Диего Годин и подаде към непокрития Гамейро, който вкара за 1:1. В 49-ата Тома Льомер центрира, а Гризман изпревари Хосе Гая и отбеляза с глава от шест метра - 2:1. 
 
След час игра Ян Облак направи страхотно спасяване след удар на Карлос Солер. В 75-ата минута гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Саул. След консултация с ВАР съдията посочи бялата точка и капитанът Дани Парехо отбеляза за 2:2.
 
В 81-ата Анхел Корея реализира атрактивно попадение удар от 20 метра за 3:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки