Етър почете 95-ата годишнина (СНИМКИ)

Тя ще бъде отбелязана на трети май с исторически мач на „Ивайло“

Етър почете 95-ата годишнина (СНИМКИ)
С поднасяне на цветя пред паметната плоча на сградата, където е основан „Етър”, бе отбелязана 95-ата годишнина на клуба, съобщиха от Велико Търново. 

Точно в 19:24 ч. тази вечер десетки фенове на „виолетовите” се събраха пред паметното място. 

Приветствие отправи председателят на УС на клуба и зам.-кмет на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Той поднесе букет с виолетови цветя, както и спортно-техническите и административния директори на „Етър” Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев.

Сред присъстващите бяха и женският тим на „Етър” с техния треньор Валентин Витанов, председателят на Националния фенклуб „Манчестър Юнайтед” Емил Йорданов, както и десетки верни фенове от агитката на „Етър”.

Още няколко кръгли годишнини се навършват т.г. – сто години организиран футбол в града, 50 г. от първото влизане в „А“ група, 40 г. от първите сребърни медали на децата, в чиито редове бе и Балъков. 

Годишнината ще бъде отбелязана на 3 май на стадион „Ивайло“ с мач между два отбора – единият е на Балъков от 1979 г., като в него ще се включат още Цанко Цветанов, Киряков, Митко Аврамов, Генчо Генчев, Георги Георгиев, Станислав Генчев.

Другият е сборен тим от шампионските отбори на юношите на „Етър“ от 1987 и 1999 г., като в него ще са Калоян Чакъров, Сашо Христов, Тодор Колев, Стефан Ангелов, Владимир Атанасов, Свилен Василев и др. 

Любопитното е, че на 3 май, в деня на мача, се навършват и точно 50 години от паметната победа на „Етър“ над „Бенковски“ (Видин) през 1969 г., която му отваря пътя към първото влизане в „А“ група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки