Троен възел в битката за баражите

Предпоследният кръг във Втора лига може да го развърже

Троен възел в битката за баражите
До края на сезона във Втора лига остават 5 кръга. Основната въпросителна - кой ще спечели директната промоция за елита, отпадна в понеделник. Царско село направи 0:0 у дома с ФК ЦСКА 1948 Сф и подпечата визите си за групата на майсторите. Столичани направиха това по безапелационен начин и оставиха другите да се боричкат зад тях.
 
Петте кръга до края трябва да развържат тройния възел за второто и третото място, които дават право на бараж за елита. Битката ще е между Арда и Монтана, които са с равен брой точки - по 50 и ФК ЦСКА 1948 Сф, който е на три зад тях.
 
Бърз поглед на програмата подсказва, че възелът почти сигурно ще остане завързан поне до предпоследния кръг. Тогава Арда приема водения от Петко Петков тим, а Монтана е домакин на Пирин Благоевград, който води люта битка за оцеляване и дотогава едва ли ще се е спасил.
 
Кърджалийци, след идването на Стамен Белчев, вече показват различно лице. Те са доста по-атрактивни и резултатни. Белчев стегна редиците и в момента Арда е фаворит за второто място. Новакът има три домакинства - срещу Добруджа, Поморие и споменатото с ФК ЦСКА 1948 Сф, като те са поредни.
 
Накрая кърджалийци гостуват на Ботев Гълъбово, който до тогава трябва да се е спасил и едва ли ще играе за нещо. Визитата и на спечелилия вече промоция Царско село също може да попадне в графата "протоколни".
 
Най-сложни като че ли изглеждат нещата за Монтана. Воденият от Стефан Генов тим има три гостувания. Още утре тимът среща комшиите от Кариана Ерден, които водят битка за оцеляване. На отбора предстои и визита на Литекс, а накрая и на Несебър, който след последните издънки се намърда между шамарите за оцеляване. За домакинството на Пирин Бл вече стана дума.
 
Като изключим двубоя с Арда в Кърджали, най-рискова за ФК ЦСКА 1948 Сф като че ли изглежда срещата с Несебър още в следващия кръг. Мачът е на "Васил Левски", но делфините тръгнаха стремглаво надолу и са близо до опасната зона.

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки