Сензациите в пресата: Мариани увисна за Берое

Крушарски потвърди за Бакалов, Арменци отмъкват шеф от Царско село

Сензациите в пресата: Мариани увисна за Берое

Най-интересбите теми от българската преса днес, 25 април:

 

„Тема спорт”: Мариани увисна за Берое

 

Халфът на Левски Давиде Мариани е под сериозна въпросителна за утрешния двубой срещу Берое. Сините посрещат старозагорци на „Герена". Мачът е от 20:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Швейцарецът е твърд титуляр. През този сезон той има 29 срещи в Първа лига (с повече е само Станислав Костов, който е с 30). В тях плеймейкърът е вкарал 10 гола (4 от тях са от дузпа), направил е и 8 асистенции. Мариани има мускулен проблем. Това е и причината да пропусне последните две тренировки на Левски.

За мача със заралии виси и 19-годишният казахстанец Еркебулан Сейдахмет. Той се възстановява от разтежение на мускул в задната част на бедрото. Почти сигурно той няма да бъде рискуван, ако не е готов на 100 процента за игра. Аут за мача е и централният защитник Седрик Унтонджи. Той започна леки занимания, но продължава да лекува травма в областта на рамото. Все още не е ясно дали на линия ще бъде румънският централен нападател Серджиу Буш. В групата на Левски ще се завърнат изтърпелият наказание в предходния кръг ляв бек Иван Горанов, както и възстановеният от контузия Валери Божинов.

 

„Тема спорт”: Крушарски потвърди за Бакалов

 

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски потвърди, че нападателят на Лудогорец Димо Бакалов може да се завърне на "Лаута". Както е известно, през май миналата година играчът премина от черно-белите при разградчани. Опцията е той да се върне под наем за есенния дял на следващия шампионат. Бакалов има договор с орлите до лятото на 2020-а. От началото на пролетния дял нападателят има само 2 мача за Лудогорец в Първа лига. 

„Има такава вероятност. Димо иска да играе по-редовно”, обяви  Крушарски пред plovdivderby.com. 

Вчера бизнесменът събра отбора на обяд. Празничната софра бе опъната в ресторант на улица "Позитано" в Брестник. Всички в тима смятат мястото за късметлийско. Веднага след реванша със Септември Крушарски не бе особено доволен от представянето, но вчера е решил да сплоти колектива с обяд по повод класирането на финала за Купата на България. Спортно-техническият щаб на Локо начело със старши треньора Бруно Акрапович изгледа внимателно и в детайли снощния реванш между ЦСКА и Ботев Пловдив на "Армията". В същото време стана ясно, че босненецът този път не смята да прави експерименти по състава за шампионатния мач със Славия, както бе в двубоя с Дунав в Русе.

 

„Меридиан мач”: Арменци отмъкват шеф от Царско село

 

Новият член на Първа лига Царско село остана без един от водещите си кадри. Шефът на школата Иво Котев напуска клуба. Причината за това е доста примамлива оферта, която е получил от Армения. Той е поканен от Пюник. Тимът от Ереван иска да му предостави академията си. Това е станало по препоръка на Александър Тарханов. Бившият треньор на Славия пое арменците на 11 април. Той заложи на екип от местни специалисти, които да му помагат. За сметка на това обаче Тарханов си е издействал от шефовете и правото да държи властта в школата. Котев има опит в чужбина. Той е бил помощник-треньор в Индонезия, Саудитска Арабия и Украйна.

В същото време се очаква старши треньорът на Царско село Никола Спасов да заложи на няколко резерви в титулярния състав за гостуването на Поморие днес. Припомняме, че тимът вече си гарантира първото място във Втора лига и съответно промоция в елита.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки