Европейски шампион стиска палци за Дунав

Джон Йенсен бе запален по „драконите“ от приятеля им Кирил Евтимов

Европейски шампион стиска палци за Дунав

Ново попълнение в звездния фен клуб на „Дунав“.

Това е легендата на датския футбол Джон Йенсен.

Той е част от „динамита“, който „взриви“ света на футбола по време на Европейското първенство през 1992 г.

Тогава Дания бе включена в шампионата броени дни преди неговото начало на мястото на тима на Югославия, в която по това време е в разгара си войната, разделила бившата федеративна република.

Въпреки това играчите на Рихард Мьолер Нилсен изненадаха всички и покориха европейския връх след успех на финала над актуалния по това време световен шампион Германия с 2:0. Едно от попаденията тогава бележи именно Йенсен.

На клубно ниво той има 7 титли на Дания с „Брьондби“ и една с „Херфьолге“, печелил е и Купата на Футболната асоциация на Англия, както и Купата на носители на национални купи с лондонския „Арсенал“.

Джон Йенсен бе запален по „Драконите“ от Русе покрай познанството си с приятеля на „Дунав“ Кирил Евтимов.

Придобилият известност и като „Човекът в кадър“ Евтимов не пропуска случай да разшири кръга на популярните личности, пред които с удоволствие представя България в положителна светлина, въпреки трудните години пред родния футбол. Давид Луис, Робер Пирес, Даниеле Масаро, Марсел Десаи, Маурисио Почетино, Лука Маркеджани, Нуно Гомеш, Пауло Ферейра са само част от звездните му приятели.

Той вече превърна във фенове на „Дунав” легендите Томас Бролин, Баудевайн „Боло“ Зенден, Патрис Локо и Венсан Герен.

През декември сърцатият бранител на русенския отбор Петър Патев подари на Евтимов свой екип. Още тогава Кирил заяви, че тениската на дунавския защитник ще се озове в ръцете на поредна легенда на световния футбол, с която бургазлията ще се срещне през 2019 година. И сега изпълни обещанието си, като заедно с тениската той зарадва Джон Йенсен и с бутилка от изисканото родно вино „Бургозоне“. Датската легенда от своя страна се зарече да подкрепя „Дунав“ в борбата за утвърждаване и все по-добро представяне в родния елит.

Евтимов се опитва и да помогне за съживяването на футбола и в родния си град Бургас, като дава за пример именно възраждането на „Дунав”, който вече трети пореден сезон е с елитен статут. Съвсем случайно ние разбрахме, че Кирил ще бъде в Русе малко след Великденските празници, а той обеща, че скоро и световен шампион по футбол ще държи в ръцете си екип на „Драконите“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки