Вутов: Развалихме нечий план ЦСКА да е на финал!

„Независимо че в този живот се мисли негативно - всичко в Ботев (Пд) е позитивно“, отсече нападателят

Вутов: Развалихме нечий план ЦСКА да е на финал!

Нападателят на Ботев (Пд) Антонио Вутов реагира най-бурно на съдийската сеч срещу „канарчетата“ в реванша с ЦСКА на „Армията“. Той атакува сериозно съдията Георги Костадинов, който даде несъществуваща дузпа за „червените“, за което получи червен картон и остави Ботев с 9 човека. Сега Вутов осъзнава, че е направил грешка в онази ситуация и се надява повече да не реагира по този начин. Нападателят, който беше наказан за три мача за действията си на „Армията“, се съгласи да отговори на въпросите на „Меридиан Мач“.

- Вута, мечтан финал ли е Ботев (Пд) - Локо (Пд) или предпочиташе ЦСКА в директна битка за трофея?

- Разбира се, че исках да играем с Локо на финала. Винаги е по-сладко, когато има голяма дерби в битка за трофей. Развалихме на някой плана да прати ЦСКА на финал. Подобно желание беше очевидно, но не стана.

- Кого визираш? Дали съдийската сеч по Ботев (Пд) беше дело само на епилирания и мускулест съдия Георги Костадинов или нещата са по-сериозни?
- На всички стана ясно, кой кого поддържа и защо го прави. Не съм му гледал нито мускулите, нито космите на този съдия. Всеки футболен фен сам може да прецени, за какво става дума.

- Каза ли нещо на съдията преди да му налетиш, след като даде тази скандална дузпа за ЦСКА?
- Абсолютно нищо. Доста бях изнервен.

- Кристиян Малинов ли те спря, за да не направиш нещо още по-сериозно на съдията Костадинов?
- Да, той ме хвана. Но аз съм убеден, че така или иначе нямаше да го ударя. Приятели сме с Кристиян, благодаря му, че в случая ми помогна. Познаваме се от много отдавна. Момчето разбра, че в този момент трябва да ми помогне и го направи.

- Щастлив ли си в Ботев и най-вече в Пловдив?
- Пловдив е прекрасно място. С жена ми и детето се чувстваме изключително добре тук. Работя в прекрасен клуб и колектив. Независимо че всички в този живот мислят негативно - всичко в Ботев е позитивно.

- На прав път ли е Левски според теб?
- Не искам да коментирам Левски. Футболист съм на Ботев.

- Колко важен е Тодор Неделев за Ботев?
- Добър футболист. Страхотен лидер. Всеки, който го познава извън терена, знае, че Тошко е добро момче. Винаги е готов да помогне на всеки. Той е много важна част от Ботев.

- Вече играеш като фалшива деветка. Как се чувстваш на тази позиция?
- Не се чувствам зле на нея. Даже ми е готино да съм фалшива деветка и да вкарвам голове. Колкото повече вкарвам, ще бъда по-щастлив.

- Вече за втори път те наказват за 3 мача. Приемаш ли се като избухлив човек?
- И в двата пъти бях виновен. Моите наказания са заслужени. Не трябва да правя така и дано след този случай си направя изводи. На света няма безгрешни хора. Дано занапред да не избухвам така, независимо дали има неправда или не.

- Какво очакваш от финала с Локо (Пд) за Купата?
- Нека по-добрият победи. Радвам се, че и аз ще играя срещу тях. Дано този мач да остане незабравим за цял Пловдив. Разбира се, надявам се Ботев да победи.

- Получи първа повиквателна за националния отбор. Имаш ли амбиции да се наложиш там?
- Да си призная честно първо не повярвах, че съм извикан в националния отбор. Зарадвах се много, разбира се. Желанието ми е да стана неделима част от националния отбор, но знам, че затова се изисква много работа.

- Италия липсва ли ти, изкара доста време там?
- Истината е, че не ми липсва. Пловдив ми харесва много. Още повече, ако зависи от мен, няма да ходя повече да играя в чужбина. Там животът ми беше много тежък. Свикнал съм си с България и тук ми харесва.

- Кой според теб е фаворит за спечелването на Шампионската лига?
- Принципно мисля, че Барса ще вземе купата, но аз стискам палци на Ливърпул.

- Кръсти сина си Диего. Надяваш ли се някой ден да стане футболист като великия Марадона.
- (Смее се) Знам само, че на този етап Диего расте като гъба. Много се радвам се, че съм баща. Дано да стане като Марадона, но на този етап си е само гъба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки