Небойша Видич: Нашият проблем е да контролираме мачовете

Откраднаха ни няколко топки, от които последваха бързи кошове и вдигнаха разликата, заяви пък треньорът на Спартак

Небойша Видич: Нашият проблем е да контролираме мачовете
Балкан започна с убедителна победа у дома плейофите в НБЛ. В първия четвъртфинален мач тимът на Небойша Видич надигра като домакин Спартак Плевен с 96:63 и поведе с 1-0. Вторият мач от серията е в понеделник (29 април) от 19:00 часа в зала“Балканстрой” в Плевен. Играе се до две победи от три мача. 
 
"Изпуснахме Цеци Острев в началото на мача, той ни вкара 14 точки в първия период и 17 през първото полувреме. Не може да направиш разлика за 10 минути. Мисля, че тя постепенно се покачваше нагоре, което ни позволи да запазим свежи нашите играчи за изпълнението на обещанието, което имаме този май. Надявам се, че българите ще обяснят на чужденците в нашия отбор, че няма да бъде същият мач в Плевен. Вероятно Спартак имат своите цели и желания да продължат серията и със сигурност залата в Плевен ще бъде пълна и мачът няма да е така лесен, както днес. Надявам се, че ще контролираме мача. Това е нашият проблем да контролираме мача", заяви Небойша Видич, старши треньор на Балкан.  
 
Баскетболистът на Балкан Крис Минков допълни: 
 
"Винаги при навлизането в плейофите напрежението в първата част е малко по-високо, докато се сработим и свикнем, но мисля, че след това се отърсихме от него. Мога да кажа, че досега изиграхме три нелеки мача със Спартак Плевен. През първото полувреме днес също ни бяха вкарали доста точки, но мисля, че в края на мача ги лимитирахме и всичко се нареди. В Плевен винаги се играе много тежко. Фаворити също са губили доста мачове там. Ще се готвим сериозно още утре и отиваме за победа, но със сигурност няма да бъде леко. "
 
„За съжаление не бяхме подготвени за тяхната бърза и агресивна игра. Може би половината им точки са на транзиция. Точно това си говорихме преди мача, че те са много силни в прехода от защита в нападение, а там трябва тичане и нищо повече. Не успяхме да се справим с това. Знаехме точно къде са най-силни, но въпреки това не успяхме да ги спрем. Надявам се след два дни това нещо да го ограничим и да направим по-добър мач в Плевен", каза Цветослав Острев, играч на Спартак Плевен.
 
Треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски заяви, че разликата между неговия отбор и този на съперника е била скоростта. 
„Няма какво много да се коментира. Скоростта на нашия и на техния отбор беше на свят разлика. Там беше големият проблем. Знаехме, че той ще бъде именно транзицията в защита и ако позволим на Балкан да имат доста точки от бърза атака и отворени стрелби, шансовете ни стават минимални. За съжаление точно това стана.
 
През второто полувреме Балкан увеличи агресията. Тогава вече и нападението ни почна да не върви, докато през първото горе долу ни се получаваха нещата през по-голямата част. След почивката агресията вече стана много сериозна. Откраднаха ни няколко топки, от които последваха бързи кошове и вдигнаха разликата. Беше нормално и ние вече да мислим за следващия мач", каза Дяковски. 

 

Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки