ШОК! Арсенал може да изпусне Топ 4 след трета поредна загуба (ВИДЕО)

"Артилеристите" претърпяха поражение с 0:3 при гостуването си на Лестър

ШОК! Арсенал може да изпусне Топ 4 след трета поредна загуба (ВИДЕО)

Арсенал допусна трета поредна загуба в първенството и шансовете му да стигне до топ 4 намаляват с всеки изминал кръг. Този път лондончани отстъпиха с 0:3 при гостуването на Лестър. “Артилеристите” останаха с човек по-малко в 36-ата минута, когато Мейтланд-Найлс получи втори жълт картон. Тимът на Брендън Роджърс, който играеше по-добре и до този момент, се възползва от численото си преимущество през второто полувреме, когато Тилеманс и Варди на два пъти се разписаха.

Арсенал се държеше малко по-добре от обичайната си игра при гостуване и почти се справяше в защита. Въпреки това “лисиците” създаваха по-опасните положения. В 19-ата минута Мадисън получи топката от Чудхури и стреля от добра позиция, но топката мина покрай вратата. Малко по-късно отново халфът стреля, като завърши отлична контраатака, но изстрелът бе слаб.

Малко преди да измине половин час игра след ъглов удар Ндиди стреля с глава, но Лено направи блестящо спасяване. Джейми Варди също получи шанс да откри резултата, след като бе изведен от Олбрайтън. Нападателят преодоля Сократис и опита да прехвърли вратаря на гостите, но топката мина над вратата.

Лондончани стигнаха до едно от редките си положения пред вратата на Шмайхел в 35-ата минута. Тогава Обамеянг намери Иуоби, който бе сам срещу вратаря, но стреля в тялото на вратаря. Секунди по-късно ситуацията на Арсенал стана по-тежка, след като Айнсли Мейтланд-Найлс получи втори жълт картон за нарушение срещу Мадисън и остави тима си с човек по-малко. Играещият под наем от Монако футболист има 3 гола и 5 асистенции в 11 мача за "лисиците".

Тимът на Брендън Роджърс продължи да доминира и след първия гол в срещата. Лено трябваше да се справя последователно с удари на Перейра и Барнс. “Артилеристите” имаха претенции за дузпа след удар от страна на Джони Еванс в лицето на Лукас Торейра, но съдията пропусна ситуацията.

Четири минути преди края Лестър стигна до втори гол, дело на Джейми Варди. Той се откъсна след дълга топка, изпратена от Шмайхел, с която защитата на гостите не се справи. Варди напредна и прехвърли Лено, топката се удари в гредата и се върна при него, като той с глава този път не сгреши.

В петата минута от добавеното време Варди вкара и втория си гол. Рикардо Перейра нахлу в наказателното поле, след което пусна по земя за Варди, който не сгреши на празна врата за крайното 3:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки