Сензациите в пресата: Балъков стяга щаб за националния отбор

Берое без лагер в чужбина, ще се готви в Банско през лятото, Сашо Ангелов задържа трио в Ботев Враца

Сензациите в пресата: Балъков стяга щаб за националния отбор

Най-интересните теми от българската преса днес, 30 април:

 

„Труд”: Балъков стяга щаб за националния отбор

 

Старши треньорът на Етър Красимир Балъков е започнал окомплектоването на треньорски щаб, с който да оглави националния отбор на България. Героят от САЩ 1994 вече е получил предложение от Борислав Михайлов да заеме овакантеното място след раздялата с Петър Хубчев. Бала все още не е подписал официално договор, но се очаква това да се случи в началото на месец май. 

Интересното е, че президентът на БФС и легендарният бивш полузащитник не бяха в добри отношения през последните години. Причина за това бе отказът на Бала да подкрепи Михайлов в бунта на четвъртите в света срещу Иван Славков през 2005 година. По това време Балъков бе помощник в Щутгарт и не се включи в кампанията по издигането на кандидатурата на Михайлов. Това направиха Христо Стоичков, Наско Сираков, Емил Костадинов, Трифон Иванов, Любослав Пенев и Йордан Лечков. Изглежда обаче, че различията между двамата са изгладени в името на националния отбор след изненадващото напускане на Хубчев. Причина за решението на селекционера била липсата на подкрепа от членове на Изпълкома. Бившият треньор на Берое не одобрявал критиките на вицепреиздента Йордан Лечков по адрес на играчите, което влияело на настроението в съблекалнята. Освен това, наставникът не бил доволен от организацията около лагерите на базата в Бояна, а също и някои ангажименти на БФС към него, които не били спазени.

Очаква се в новия щаб на "трикольорите" да влезе Йончо Арсов-младши. Той се познава отлично с Балъков от съвместната им работа в Черноморец (Бургас) и Хайдук (Сплит).

 

„Тема спорт”: Берое без лагер в чужбина, ще се готви в Банско през лятото

 

Берое почти сигурно ще е на лагер в Банско и през идващото лято. В щаба на заралии са имали първоначални намерения за подготовка в чужбина, но са се отказали. Така, както в предишните години, те отново ще са в планинския ни курорт. Мачовете и голяма част от тренировките ще са на стадион "Септември" в Разлог. Очаква се това лято у нас да има доста чуждестранни клубове. В Правец ще дойдат кипърски отбори, а в Царско село u на базата в Бояна - израелски и руски.

Така от щаба на зелено-белите са преценили, че няма смисъл от лагер в чужбина. Първоначално Берое ще се готви на своята база в Стара Загора, а после ще отиде в Банско. И през тази подготовка е възможно с тима да тренира Димитър Бербатов.

 

„Тема спорт”: Сашо Ангелов задържа трио в Ботев Враца

 

Трима основни играчи на Ботев Враца са с изтичащи договори в края на сезона. Това са нападателят Валери Домовчийски, крилото Даниел Генов и централният защитник Илия Миланов. Тяхното бъдеще до голяма степен зависи от това на старши треньора Сашо Ангелов. След последния мач с Етър наставникът обяви, че започва преговори за нов контракт след празниците. Ако се разбере, ще държи тримата споменати футболисти също да останат в отбора. Те са били категорични, че ако Ангелов напусне, най-вероятно и те няма да останат. Според запознати вероятността сегашният треньор да не продължи с врачани е много малка. Домо, Миланов и Генов са най-добрите играчи на тима през пролетта и оставането им е от важно значение за надграждането през следващия сезон.

Други двама играчи на Ботев обаче не са особено доволни от статута си на резерви в състава, довериха от клуба. Става въпрос за централния нападател Мирослав Будинов и крилото Антон Огнянов. Те бяха привлечени през зимата с идеята да бъдат основни изпълнители, но засега Ангелов ги оставя на пейката и ги пуска като смени. Така че не е изключено през лятото да се стигне до раздяла с тях. Както е известно, Ботев Враца вече си осигури оставането в Първа лига. Тимът ще участва в битката за седмото място с Етър, Славия и Локо Пловдив. Както е известно, то дава право на бараж за Лига Европа с третия в първата шестица. Утре врачани гостуват на Верея. Мачът е от 19:30 часа на стадион "Трейс Арена" и е последен за двата тима от груповата фаза на втората осмица.

 

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки