Гроздева: Лос Анджелис 2028? Колко му е!

Легендата взела седмата си олимпийска квота с контузено рамо

Гроздева: Лос Анджелис 2028? Колко му е!
Мария Гроздева е спечелила седмата си квота за олимпийски игри с травма в рамото. Това призна самата тя след завръщането си от Пекин.
 
Навръх Великден 46-годишната софиянка стана първа на 25 метра спортен пистолет на състезанието от Световната купа, което и гарантира участие в Токио 2020.
 
„Контузията се оказа доста сериозна. Преди да заминем за Китай минах на ядрено-магнитен резонанс. Лекарите ми предложиха операция. Но това означаваше 40 дни да не пипна пистолет. Няма как сега да се подложа на това. Имаме Европейски игри, след това европейско... Може би след олимпиадата. При нас състезанията се планират много по-рано. Има заявки, билети, различни дисциплини...
 
На следващата Световна купа в Мюнхен със сигурност ще стрелям, както и на Европейските игри, за където вече сме се класирали. Не знам ще имаме ли достатъчно финанси за купа в Рио де Жанейро през август", разкри Гроздева.
 
В японската столица догодина тя ще се бори за шести медал от най-висшия спортен форум. До момента има на сметката си две титли и три бронзови отличия.
 
„Още не мога да повярвам, че се случи, защото беше наистина силно състезание. Много съм щастлива. Цялата публика ми се радваше. До последно ме аплодираха и после дойдоха да ме поздравят. Единственото, което ме доведе до победа беше, че не погледнах нито веднъж къде съм в класирането - водя ли, не водя ли, какво е положението. Просто внимавах и се концентрирах върху всеки изстрел", сподели още Мария.
 
За Игрите в Токио тя е оптимист. „Всичко е възможно. Най-важен е добрият резултат и влизането във финал. Там вече е въртележка. На мен на финали ми е по-спокойно, отколкото в квалификациите, защото там, ако сгреша, имам шанс да поправя грешката си. Смятам да се подготвя сериозно. Това, което зависи от мен, ще се постарая да го направя по най-добрия начин.
 
Приемам спорта като професия, като нещо, което все още чувствам, че мога да правя и се стремя да това да става по най-добрия начин. Няколко пъти казах, че след тези олимпийски игри ще се откажа. В един момент трябва да дойде краят... Но сега съм много щастлива и мисля само за Токио. Лос Анджелис 2028? Колко му е!”, с усмивка сподели голямата шампионка.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки