Паро Никодимов: Имали сме стълбове в отбраната, но май са дървени

"Много от сегашните играчи на "Армията" не стават за ЦСКА"

Паро Никодимов: Имали сме стълбове в отбраната, но май са дървени

Легендарният фут­болист и треньор на ЦСКА - Аспарух Никодимов, коментира пред „Меридиан Мач" последните из­яви на тима на Любо Пенев и коментира шансовете за титла­та.

„Най-притеснител­ното е, че играем лошо. Питате ме за титлата. Всичко е възможно, но кръго­вете стават все по-малко. Виждал съм какви ли не обрати във футбола, но този път ще е трудно. И Лудогорец са зле, но шансовете ни са ня­къде около 5%. Кол­кото и да са малко, трябва да ги изпол­зваме. Нямаме право на повече грешки. Трябва да бием всич­ки до края. Пак може да не стигне, но сме длъжни" - коментира ситуацията в класи­рането Паро.

„Явно нямаме от­бор. Затова трудно се получават нещата. Любо Пенев каза, че не можем да вкарва­ме, но и много пуска­ме. За три мача с Бо­тев получихме 8 гола. Говори се, че имаме стълбове в отбраната. Това обаче явно са някакви дървени стъл­бове. Всичките голове, които ни вкара Ботев, бяха все през центъра на защитата. Според мен основният про­блем е, че много от футболистите ни не са играли досега в голе­ми отбори. И съответ­но нямат нужния ман­талитет, който се иска за ЦСКА. Ето например португалците. За­гатнат нещо, но за по 15 минути - не през целия мач. Или реду­ват силни със слаби игри. Няма постоянство. Вместо да пълним отбора с такива играчи, по-добре да вземем двама-трима суперкласни, а оста­налите да са българи, които тези двама-три­ма чужденци да дър­пат напред. За мен е сбъркана и зимната подготовка, която про­веде предишният тре­ньор. Вижда се, че към края на мачовете футболистите едвам ходят. Да, в реванша за Купата срещу Бо­тев се вдигнаха през второто полувреме, колкото могат, но пак не им стигна", добави Паро.

„Аз мисля, че Любо Пенев води добре от­бора. Но изпълните­лите не са достатъчно класни. Не знам, може би аз съм бил играч и треньор в та­кива тимове на ЦСКА, в които е имало много повече класа и може и критериите да са ми по-високи от реалнос­тите сега. Не съм вът­ре в клуба и някой вероятно ще ме упре­кне, че отвън е лесно да се критикува. Но аз не критикувам, а казвам какво виждам. А това, което виждам е, че много от сегашните играчи не стават за ЦСКА. Имена няма да казвам. Но е факт. Тръгнали сме да ста­ваме първи, а в три мача за десет дни не успяхме да победим четвъртия в класирането, какъвто е Ботев. Какво да добавя повече..." - за­върши Паро.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки