Димитър Пенев: Няма да се бъркаме на новия треньор, ако пита ще помагаме

"Ако стана аз помощник, трябва да стана помощник и на бате Бойко, и на президента, и на премиера"

Димитър Пенев: Няма да се бъркаме на новия треньор, ако пита ще помагаме

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира създалата се ситуация в клуба след оставката на племенника си Любослав Пенев. Легендата на "червените" ще помага като конкултат на новия наставник Добри Митов.

 
"Трябва да знаете, треньорската професия е много дълга и много сериозна. Аз съм почетен президент, но винаги съм помагал. И треньор, и в ръководството съм бил, и сега ще помагам. Виждате, че днес съм тук, няма да играя, но се надявам да съм от полза. Няма да се бъркаме на новия треньор, но когато говорим помежду си, говорим за името на ЦСКА и успеха на ЦСКА", коментира легендарния треньор.
 
"Ако стана аз помощник, трябва да стана помощник и на бате Бойко, и на президента, и на премиера. Всичко това е свързано с успеха на дадения клуб, знаете ЦСКА е голям клуб от много години, тези последните една-две  нещата се сбъдват, от страна на ръководството всичко е нормално, има такива моменти, когато и големите треньори напускат", добави Пенев.
 
"В треньорската професия за 24 часа нещата може да се променят, причините се знаят, ръководство - треньор. Десетки години съм помагал и работил и сега няма да се откажа да помагам на ЦСКА, това е един голям клуб. Влязъл съм в ЦСКА на 17 години и съм бил титуляр. Мога да помагам с футболната ми история, и при мен имаше смяна два-три пъти, и в националния отбор, когато чакаха да свърши Европейското първенство и след 3 дни се случи", продължи Страгета.
 
"В големите отбори също ги има такива неща. Състезатели има, треньори има, ръководство има, договори има, надяваме се, че нашите фенове са доста точни, разбират успехите и негативните неща. Всичко е възможно, има срещи, има грешки, всичко е възможно", коментира Пенев борбата за титлата. 
 
"Митов беше помощник на Любо Пенев, бил е мой състезател, ако пита винаги ще му помогна. Иизпълнителите трябва да се събудят, всеки един играч трябва да си промени мисленето до края на сезона, винаги има тези промени, не е нещо ново, българският футбол на този етап е така. Жалко, че пропиляхме Купата, където изцяло вината е на самите футболисти. Знаеме го, Любослав Пенев е бил треньор и на други места, но тук идва напрежението, изпускаме два мача, които не само треньорите, но и ръководството, но и футболистите трябва да ги вземат тези мачове", заключи Димитър Пенев в типичния си стил.
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки