Роналдо уби мечтата на Торино за Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Португалецът спасява Юве във втори пореден мач

Роналдо уби мечтата на Торино за Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ювентус стигна само до 1:1 в градското дерби с Торино от 35-ия кръг на италианската Серия "А". Саша Лукич изведе "биковете" напред в резултата, но суперзвездата на домакините Кристиано Роналндо изравни. Така португалецът на практика уби мечтата на съперника за участие в Шампионската лига следващия сезон. Торино е на 6-а позиция с 57 точки. Тимът изостава само на две от топ 4, но  е с мач повече от конкурентите. 
 
"Бианконерите" спечелиха титлата преди две седмици и на практика доиграват сезона. Въпреки това футболистите на Масимилиано Алегри показаха, че няма да подценят нито един мач до края на кампанията. В предишния кръг "Старата госпожа" завърши наравно 1:1 с Интер в Милано, като отново Роналдо спаси Ювентус от поражение. 
 
 
Очаквано домакините натиснаха и в 6-ата минута Джорджо Киелини подаде към Федерико Бернардески, който стреля от воле, но твърде неточно. Малко след това Кристиано Роналдо имаше претенции за дузпа след съприкосновение със Салватора Сиригу, но главният съдия Даниеле Орсато остана безмълвен.
 
Торино отговори малко по-късно, когато Лоренцо Де Силвестри се справи с Леонардо Спинацола и центрира. Киелини не успя да изчисти, което изненада Андреа Белоти, топката го удари и попадна право в ръцете на Войсчех Шчесни. След четвърт час игра Петела отправи първия точен изстрел в дербито, но полякът изби.
 
В 18-ата минута "биковете" поведоха. Миралем Пянич беше притиснат от Саша Лулич, който му открадна топката и с мощен шут откри резултата – 1:0! 
 
 
 
Юве веднага се хвърли в атака и първо Сиригу спаси удар на Блес Матюиди, секунди по-късно Хуан Куадрадо не успя да засече с глава от чиста позиция. 
 
До края на полувремето и Кристиан Ансалди прати топката покрай целта. Втората част започна с натиск на Юве, но в 52-ата минута Глеисон Бремер засече с глава в аут. Юве отговори в следващата атака, когато стреля с глава, също неточно.
 
След час игра Спинацола проби през центъра и отправи удар по земя, но покрай дясната греда. После и Куадрадо отправи много неточен шут от добра позиция. 
 
 
 
В 77-ата минута Киелини изведе Мойс Кийн, който се завъртя, но Сиригу спаси изстрела му. Седем след това шампионите изравниха. Спинацола центрира и Роналдо с глава прати топката в мрежата - 1:1!
 
 
Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки