AS: Реал взе топ нападател за 60 милиона!

Лука Йович напуска Айнтрахт, за да заиграе на "Бернабеу"

AS: Реал взе топ нападател за 60 милиона!

Реал Мадрид финализира трансфера на Лука Йович от Айнтрахт Франкфурт за сумата от 60 милиона евро, твърди „AS“. 48 милиона ще влязат в банковата сметка на германския клуб, а 12 милиона ще отидат в Бенфика, тъй като грандът от Лисабон си запази 20% от евентуален бъдеще трансфер на сръбския футболист при продажбата му в тима от Първа Бундеслига.

21-годишният футболист ще сложи подписа си под шестгодишен договор с Реал Мадрид. По този начин Реал Мадрид продължава трансферната си политика от последните години да подписва с млади футболисти и да ги обвързва с дългосрочни договори. Подобна бе ситуацията при привличането на Браим Диас, Дани Себайос и Марко Асенсио.

Реал Мадрид форсира преговорите с Айнтрахт за трансфера на Йович, след като испанският клуб разбра, че в наддаването е готов да се включи Пари Сен Жермен. „Кралете“ искаха да избегнат възможността за изкуствено надуване на цената и в същото време да изпреварят конкурентите си за подписа на сръбския голаджия.

Лука Йович се превръща във второто ново попълнение на Реал Мадрид. „Кралете“ вече си осигуриха услугите на защитника Едер Милитао от Порто. На 17 април имаше ключов ход за извършването на операцията, след като Айнтрахт Франкфурт се възползва от възможността да откупи правата на Йович за сумата от 8 милиона евро от Бенфика. От този момент германският клуб беше свободен да започне официално преговорите с Реал Мадрид. Добрите отношения, които съществуват между двата клуба позволиха преговорите да не се протакат прекалено много във времето.

Лука Йович пристига на „Сантиаго Бернабеу“ като заместник на Карим Бензема, а съществува възможност в течение на сезона двамата да играят и заедно в тандем.

След слабото представяне на Мариано Диас през настоящия сезон (само два гола), Зинедин Зидан иска да има друга алтернатива в атака. Йович отбеляза 26 гола и има 7 асистенции в 44 мача, в които е взел участие за Айнтрахт през кампанията. Сръбският футболист от няколко седмици е информирал хората от своето най-близко обкръжение, че ще продължи кариерата си в Реал Мадрид и вече се е поинтересувал от начина на живот в Мадрид и най-удобните зони за живеене в испанската столица.

Айнтрахт от няколко седмици вече се зае със задачата да търси заместник на Лука Йович за следващия сезон. Набелязаните нападатели са играчите на Реал Педро Руис и Мариано Диас, като е много вероятно един от двамата да премине в отбора от Първа Бундеслига.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки