Барса се отпусна и "подари" три точки на Селта (ВИДЕО)

Тимът на Валверде загуби с 0:2 гостуването си във Виго

Барса се отпусна и "подари" три точки на Селта (ВИДЕО)

Селта спечели важни три точки в борбата си за оцеляване, побеждавайки шампиона Барселона с 2:0 в двубой от 36-ия кръг в Ла Лига. Точни за домакините бяха Макси Гомес в 67-ата и Яго Аспас в 88-ата от дузпа. Така Селта вече е с 40 точки, на пет от 18-ия Валядолид, който обаче е с мач по-малко. Ернесто Валверде даде почивка на голяма част от основните си играчи за двубоя днес във Видо, пазейки ги за реванша с Ливърпул в Шампионска лига на 7 май (вторник).

Във втората минута се отвори шанс пред Боатенг. Нападателят беше оставен на втора греда, но не се ориентира добре и беше затворен от вратарят Рубен Блако. Преди да са изминали и пет минути игрово време Дембеле напусна с контузия и бързо бедрото му беше превързано. Френският национал получи удар в областта от защитник и Ернесто Валверде побърза да го замени.

Полувремето вървеше протяжно и без острота в атаките. В 20-ата минута Карлес Аленя видя коридор за удар, шутира от 20 метра, ала ударът беше доста неточен. 19-годишният Рики Пуч на няколко пуът загатна за страхотната си техника, разнообразявайки срещата във Виго. В 25-ата капитанът на домакините Уго Майо нахлу на скорост отдясно, ала беше блокиран при центрирането.

Втората част на полувремето беше по-динамична. Топката рядко се задържаше в центъра на терена и често сменяше пространствата пред двете наказателни полета. В 40-ата минута пред Муса Уаг се откри чудесна възможност за удар. Младият десен защитник стреля по земя - вратарят Бланко изби с крак. Три минути по-късно капитанът на каталунците днес Яспер Силесен плонжира и улови след удар с глава на Нестор Араухо.

В 46-ата Уаг получи подаване отдясно, премина покрай съперник и подаде в наказателното поле. Там Каядо беше блокиран при опита да удар. В 50-ата Густаво Кабрал стреля с глава след корнер. Силесен изпусна топката и Араухо отблизо вкара. След триминутна консултация с ВАР реферът прегледа повторението и реши, че има засада, отменяйки гола.

В 64-ата Макси Гомес беше "забравен" и се сдоби с шанс да стреля с глава от пет метра. Той не успя да придаде сила и точност и Силесен улови на голлинията. В 67-ата Риад Будебуз центрира в наказателното поле, където Макси Гомес посрещна топката от въздуха и реализира в близкия ъгъл. Артуро Видал беше заел място в центъра на защитата, докато Жан-Клер Тодибо получаваше медицинска помощ и чилиецът не успя да блокира своя съперник - 1:0 за тима от Галисия.

В 87-ата съдията си помогна с видеоповторение, за да отсъди дузпа за "небесносините". Муса Уаг игра ас ръка и това даде основания на Санчес Мартинес да назначи 11-метров наказателен удар. Яго Аспас реализира от бялата точка за 2:0.

Шави: Позорно е, че няма технология на голлинията

„Не заслужавахме да загубим, играхме по-добре от Реал“, смята треньорът на Барса

Бетис надви Валенсия и влезе в зона "Европа"(ВИДЕО)

Севилци стигнаха до успех с 2:1 като гости

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

Белингам: Заради такива мачове пристигнах в Реал

Той не смята, че има фаворит в утрешния мач срещу Сити

Карлето зачеркна четирима играчи за следващия сезон

Вижте и кои са те

Хамес пред завръщане в Ла Лига

Валенсия и Бетис искат колумбийската звезда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки