Наш национал близо до престижен трансфер

Динамо (Киев) има интерес към Георги Костадинов

Наш национал близо до престижен трансфер

 Халфът на Арсенал (Тула) и националния отбор Георги Костадинов може да смени клубната си принадлежност от лятото. 28-годишният футболист прави силен сезон с "артилеристите", които са приятната изненада в руската Премиер лига, а интерес към него не липсва. 

 
Сред клубовете, които следят изявите на българина, е и Динамо (Киев). Легендата на украинския гранд Александър Заваров е присъствал на двубоя между Арсенал и Локомотив (Моква) в събота, спечелен от отбора на Костадинов с 2:0. Селекционерът на Динамо е наблюдавал именно Костадинов, който бе титуляр и получи жълт картон.
 
В спосъка с потенциални попълнения на Динамо присъства и още един играч на Арсенал (Тула) - Абдул Кадири Мохамед, но той пропусна мача с миналогодишния руски шампион.
 
Новината за интереса на Динамо към Георги Котадинов бе потвърдена и от журналиста Игор Бурбас. 
 
Бившият футболист на Нефтохимик (Бургас), Черноморец (Поморие), Лудогорец, Берое, Левски и Макаби (Хайфа) е бил гледан и в мачове на националния отбор. През сезона Костадинов има 32 мача и 1 гола за Арсенал, а тимът му е в серия от 10 мача без загуба през календарната година и има съвсем релани шансове да се класира за пръв път в историята си за евротунирите. Съставът на Игор Черевченко е 6-и в Премиер лигата три кръга преди края на сезона, а освен това е на полуфинал за Купата на Русия.
 
Дали българинът ще бъде привлечен от Динамо (Киев) зависи и от това кой ще е треньор на украинския колос. В момента начело на тима е Александър Хацкевич, но той може да бъде заменен на поста от спортния директор Алексей Михайличенко.
 
Динамо не е ставал шампион от 2016 година, а това няма да се промени и този сезон, защото отборът изостава с 9 точки от Шахтьор (Донецк). 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки