Балкан се разправи с Берое в Стара Загора

Тимът на Небойша Видич поведе в полуфиналната серия от НБЛ

Балкан се разправи с Берое в Стара Загора

Балкан записа първа победа за сезона над Берое. Тимът на Небойша Видич изигра много силен мач и спечели гостуването си на старозагорци с 88:70 , за да поведе с 1-0 в полуфиналната серия за баскетболната титла. Вторият мач е на 8 май в сряда отново в Стара Загора. 

 
Лошата новина за Балкан днес беше, че в средата на първата част Крис Минков се контузи и не успя да довърши мача. Предстои да му бъде направена снимка на външната кост на стъпалото, за да се види какво е състоянието му.  
 
Балкан започна по-добре мача със силно включване на Хопкинс и Гаврилович и поведе в началото. Постепенно Берое взе инициативата в мача и се откъсна с 5 точки след първия период. 
 
Две минути след началото на втората част Берое поведе с 10 точки при 31:19. В този момент Балкан отвърна с ударна серия 23-4 и на почивката вече водеше със 7 точки след много силна игра на Брендън Браун. 
 
Балкан задържа Берое без кош в първите три минути и половина на третата част и за първи път поведе с двуцифрена разлика от 13 точки при 36:49. Домакините отбелязаха три отворени стрелби от тройката и свалиха бързо пасив на 6 точки в средата на частта. Балкан загуби ритъм и не успя да отбележат четири минути, а Берое обърне за кратко при 55:54. Брендън Браун даде подем в играта и домакините успяха да възстановят водачеството от 7 точки след 30 минути игра. 
 
На няколко пъти в последния период Балкан върна двуцифрена разлика, Берое се доближи за кратко до 6. Четири минути преди края разликата бе 10 в полза на Балкан, а до края продължи да нараства и Балкан спечели заслужено мача. 
 
Брандън Браун бе най-резултатен за успеха с 28 точки, като той има и 6 асистенции. С 16 точки и 10 борби е Алекс Гаврилович, 12 точки има Павлин Иванов, а с 9 точки, 11 борби и 7 асистенции се отчете Микейл Хопкинс.
 
За Берое Конър Франкамп завърши със 17 точки и 6 борби.  Тихомир Желев отбеляза 11 точки, а по 10 имат Александър Янев и Пол Милър.
Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки