Врачани надъхани да решат всичко срещу Славия днес

Загорчич в опит да отбележи юбилей с победа

Врачани надъхани да решат всичко срещу Славия днес
Ботев ще се опита да реши сблъсъка със Славия още във Враца. Днес от 17,15 часа врачани посрещат „белите" в първия бараж, а реваншът между двата тима е в петък в столицата. По време на редовния сезон двата тима си размениха по една победа като гости.
 
Първо Ботев удари Славия с 1:0 в един луд мач, в който врачани играха повече от 50 минути с 10 души, заради пресилено изгонване на Даниел Гаджев, а на стадион „Христо Ботев" Славия изтръгна успех след 3:1. 
 
Добрата новина за треньора на домакините Сашо Ангелов е, че ще разполага с всичките си футболисти. Въпреки прогнозите за лошо време и директно излъчване на срещата в делничния ден, по трибуните се чакат доста зрители.
 
Треньорът на Славия Златомир Загорчич пък ще запише своя мач номер 100 в елита. Освен „белите", у нас той е водил и Литекс. Балансът му за предходните 99 мача е следният - 41 победи, 27 равенства и 31 загуби. Той пое Славия преди почти две години – на 1 май 2017 г., а постигна най-големия си успех на 9 май 2018 г. - спечели Купата на България, първи трофей за „белите" след 22 години.
 
„Днес във Враца ни очаква тежък мач. Домакините демонстрират добра форма и съм уверен, че няма да ни е лесно. Въпреки това обаче се надявам да ги победим и да продължим по пътя към голямата ни цел — участие в Европа", коментира пред „Меридиан мач" Златомир Загорчич.
 
„Хубавото за нас е, че вече нямаме проблеми с контузии. Травмите ни мъчеха през целия сезон, но в заключителната част се надявам всичко със здравето на моите играчи да е наред и те да са на линия", продължи бившият български национал.
 
На въпрос вижда ли Славия на бараж с Левски за участие в Европа, Загорчич коментира: „Целта ни е да стигнем до такъв мач. Но преди това имаме много тежки двубои срещу Ботев (Bp), а и след това с един измежду Етър и Славия. Така че нека си свършим работата, пък чак тогава ще говорим".
 
Днес срещу Ботев (Bp) „белите" за пръв път през тази пролет ще могат да са в пълен състав. Срещу Дунав не играха петима от титулярите заради наказания, а Дарко Тасевски бе контузен. Сега македонският плеймейкър е здрав и ще е титуляр.

 

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки