Легенда на Ливърпул: Клоп е сърце, хитрост, отборен дух и фантазия, като Бил Шенкли е

Дори и да не спечелим нищо този сезон, Юрген е легенда, каза Крейг Джонстън

Легенда на Ливърпул: Клоп е сърце, хитрост, отборен дух и фантазия, като Бил Шенкли е
Юрген Клоп вече е легенда на Ливърпул, независимо какво ще се случи в оставащите два мача до края на сезона, смята бившият полузащитник на "червените" Крейг Джонстън. Мърсисайдцит приемат Уулвърхемптън през уикенда с шанс да спечелят титлата в английското първенство при издънка на Манчестър Сити, а на 1-и юни ще играят финал в Шампионската лига. Това стана възможно след победата с 4:0 над Барселона снощи.
 
"Бях в клуба дълго, дълго време и името на Бил Шенкли се споменаваше доста често. Постоянно се чуваха истории от някои от по-възрастните покрай отбора, като Томи Смит. През клуба минаха десетки мениджъри, но само две думи ми се въртят на езика... Юрген Клоп", заяви легендарният футболист на Ливърпул от 80-те години в интервю за Omnisport.
 
"Достатъчно обяснение е самият факт, че го споменавам в едно изречение с Бил Шенкли. Не е нужно повече. Когато говоря за Клоп, аз си представям сърце, любов, желание, страст, познание, хитрост, отборен дух и фантазия. При него има щипка фантазия, както е и при скаузърите. Той има чувство за хумор и е роден шегаджия. Той стана скаузър, както го направи и Шенкли. И двамата не бяха такива преди Ливърпул", продължи той.
 
Бившият треньор на Борусия Дортмунд съживи Ливърпул след преминаването си на "Анфилд" през 2015-а година и отборът вече е в елита на европейския футбол. Мърсисайдците ще играят втори пореден финал в Шампионската лига, а освен това стигнаха до мачовете за трофеите в Лига Европа и купата на Лигата. В първенството "червените" са на точка от Манчестър Сити само един кръг преди края на сезона.
 
Клоп все още няма купа с Ливърпул, но за 51-годишния Джонстън германецът вече е легенда: 
 
"Така е, защото Ливърпул надскочи себе си. При Манчестър Сити виждаме точно обратното - по-зле са от очакваното. Видяхте колко много звезди имаше на терена срещу Барса снощи, а Джордан Хендерсън за мен бе играч на мача. За подобно нещо се иска голям кураж. Дори и да не спечелят нищо този сезон, Юрген е легенда. Надявам се все пак това да не се случи. Спечелиха толкова много мачове, спечелиха и сърцата на феновете по целия свят. Дори в Мадрид ни обичат вече. Точно заради това той е легенда", каза още Джонстън.
 
"Ливърпул е уникален град и в него живеят уникални хора. Не са манчестърци, лондончани или джордита. Те имат изключително романтично настроение към живота, притежават чувство за ирония и уникален хумор. Те са мечтатели и винаги се опитват да надскочат себе си. Не съм виждал това в много други градове", добави бившият халф на Ливърпул.
 
"Интересно е, че по наше време ние печелехме всичко, а в Манчестър Юнайтед бяха най-добрите футболисти и най-големите звезди. Ние имахме Далглиш, Ръш, Сунес и Хансен, но също така имахме много черноработници. Точно като снощи. На Барса не им се вярваше какво се случва, хвана ги страх и правеха безумни грешки", продължи той.

 

В Севиля усилено търсят нов треньор

Енцо Мареска е един от основите кандидати

Германската лига спря процеса по продажба на ТВ правата

Вижте защо

Алегри: Реал или Байерн ще спечелят Шампионската лига

Треньорът на Ювентус заяви фаворитите си за трофея

Милан вече преговаря с Лопетеги

Испанският специалист може да наследи Стефано Пиоли начело

Сериозни промени във ФА Къп догодина

Вижте какви са измененията в правилата

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

Лапорта привиква Шави на среща след Ел Класико

Ръководството на клуба иска да разбере окончателното решение на треньора

Рома задържа Де Роси и през следващия сезон

Наставникът на "вълците" записва впечатляващи резултати тази пролет

Леао вярва в обрата над Рома в Лига Европа

Звездата на Милан заяви, че е намерил радостта да се справя добре

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки