ЛУД, ЛУД МАЧ! Тотнъм е на финал в ШЛ след грандиозен обрат в Амстердам! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лукас Моура стана легенда на "шпорите" със златен хеттрик за едно полувреме, Аякс е потопен в сълзи

ЛУД, ЛУД МАЧ! Тотнъм е на финал в ШЛ след грандиозен обрат в Амстердам! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тотнъм е вторият финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като написа поредна златна страница в историята си и постигна невероятен обрат след като губеше с 2:0, но стигна до пълен обрат с 3:2 в последните секунди на добавеното време. 

"Шпорите" имаха едно полувреме да направят чудото и за втори пореден реванш по инфарктен начин стигнаха до следващата фаза на турнира, която този път вече е финална. 

Срещата в Амстердам започна отлично за домакините, като в 4-та минута Тадич стреля отлично, но Лорис спаси седна ръка в корнер. Точно след ъгловия удар Матияс Де Лихт надскочи всички в наказателното поле и заби топката за 1:0.  Така защитникът вкара по идентичен начин във втори пореден мач реванш, след като на "Алианц Стейдиъм" донесе успеха на холандците срещу Ювентус отново с гол с глава от корнер. 



Само секунди по-късно Хюн Мин Сон проби отляво и стреля, но топката се отби в страничния стълб на Онана. Малко след 20-та минута Сон и Ериксен пропиляха отлични шансове пред тях, като ударите им бяха прекалено слаби, за да застрашат стража на домакините. 

В 31-та минута Тадич получи отляво, напредна и стреля към далечния ъгъл, но топката профуча на сантиметри от гредата. Aякс стигна до втория си гол в 35-та минута. Oтново Тадич беше изведен на скорост по лявото крило и веднага върна топката в наказателното поле, където Зиеш прати неспасяем удар в далечния ъгъл на Лорис за 2:0. 

На полувремето Почетино извади Уаняма, за да пусне още един нападател в лицето на Йоренте. Присъствието на испанеца в наказателното поле веднага даде резултат и атаките на гостите станаха по-опасни. Така в след натискът на „шпорите“ в 55-та минута дойде и първият им гол. 

Лукас Моура получи пас извън наказателното поле и на скорост се вряза между централните бранители на Аякс, след което с точен удар по земя преодоля Онана. 

Само три минути по-късно центриране на Трипиер и удар на Йоренте от метър бе спрян от стража на домакините по страхотен начин, но топката остана в игра и Лукас успя да се освободи от защитниците в бяло-червено, за да забие за втори път топката в мрежата им.

Последваха два удара с глава на Йоренте, но те минаха встрани от целта. В 74-та минута Алдервейрелд засече много опасно топката след корнер, но ударът му към далечния ъгъл излетя в аут. Само пет минути по-късно Зиеш разтресе страничната греда на Лорис след много силен изстрел по земя от границата на наказателното поле. 

Три минути преди да изтече редовното време Тотнъм бе на сантиметри от финала, но първо удар с глава на Вертонген се отклони от напречната греда, а веднага след това отново негов удар бе спрян от Фелтман на гол линията. 

Аякс продължаваше да атакува без да се притеснява от крехкия си аванс, но Лорис на два пъти спаси силни удари на Зиеш и Тадич. Така се стигна до края на петминутното продължение, дадено от Феликс Брих, когато Деле Али получи топката на границата на наказателното поле и вдигна кълбото към Лукас Моура, който между двама бранители стреля от движение и прати топката в десния ъгъл на Онана за ужас на всички по трибуните. 

Съдията остави още една атака за холандците след подновяването на играта, но макар с всички полеви играчи напред, аяксите не стигнаха до нов гол и последния съдийски сигнал потопи всички тях в сълзи. 

Така на 1-ви юни финалът в Шампионската лига ще бъде своеобразно английско дерби, като един срещу друг излизат Тотнъм и Ливърпул, като последният път, в който два британски тима си оспорваха титлата в ШЛ бе през 2008 година, когато Манестър Юнайтед надви Челси с дузпи. 

Аякс - Тотнъм 2:3
1:0 Де Лихт 5
2:0 Зиеш 35
2:1 Лукас Моура 55
2:2 Лукас Моура 58
2:3 Лукас Моура 90+5

Стартови състави:

Аякс: Онана, Де Лихт, Ван де Беек, Долберг, Тадич, Мазраоуи, Блинд, Шьоне, Де Йонг, Зиеш, Таляфико

Тотнъм: Лорис, Алдервейрелд, Вертонген, Трипиер, Роуз, Сисоко, Уаняма, Ериксен, Деле Али, Лукас, Сон


 

Милан вече преговаря с Лопетеги

Испанският специалист може да наследи Стефано Пиоли начело

Сериозни промени във ФА Къп догодина

Вижте какви са измененията в правилата

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

Лапорта привиква Шави на среща след Ел Класико

Ръководството на клуба иска да разбере окончателното решение на треньора

Рома задържа Де Роси и през следващия сезон

Наставникът на "вълците" записва впечатляващи резултати тази пролет

Леао вярва в обрата над Рома в Лига Европа

Звездата на Милан заяви, че е намерил радостта да се справя добре

Артета: Не мога да намеря правилните думи

Мениджърът на Арсенал беше много разочарован от отпадането в ШЛ

Тухел: Тази победа значи много

Треньорът на Байерн коментира успеха с 1:0 над Арсенал в ШЛ

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки