Сензациите в пресата: Голяма изненада в състава на ЦСКА за Лудогорец

„Червените“ наблягат на статичните положения за дербито, феновете им предпочитат Мартин Минчев пред звездите на Ботев Пд, Царско село взима вратар, слагат осветление на стадиона в „Надежда" и още…

Сензациите в пресата: Голяма изненада в състава на ЦСКА за Лудогорец

Сензациите в пресата днес, петък, 10 май 2019 година:

„Меридиан мач“: Голяма изненада в състава на ЦСКА за Лудогорец
Реалният треньор на ЦСКА Люпко Петрович готви голяма изненада в състава за дербито с Лудогорец. Легендата е наясно, че двата отбора трудно могат да се изненадат, тъй като до момента са играли 4 пъти помежду си през сезона - 3 пъти в Първа лига и веднъж за Купата на България. Предполага се, че сюрпризът му ще бъде свързан със заместника на Тиаго Родригес. Португалският плеймейкър е наказан заради натрупани картони. Сред кандидатите за неговия пост са или Рубен Пинто, или Кристиян Малинов. Но това може да е и съвсем друг играч, например Евандро. Предполага се, че тандемът Петрович-Добри Митов няма да пипа схемата на играта и ЦСКА ще излезе в мача на годината с 4-2-3-1. По този начин с лекота бе победен Черно море насред „Тича“.

„Тема спорт“: ЦСКА набляга на статичните положения срещу Лудогорец

Новият треньорски щаб на ЦСКА е наблегнал сериозно върху статичните положения в заниманията през седмицата. Стандартните ситуации се превърнаха в ахилесова пета за армейците през пролетта. Те така и не са вкарали гол след изпълнение на корнер, въпреки че имаха над 80 такива ситуации в мачовете си през 2019-а. Тимът е тренирал доста ъглови удари, но не само в атака, а и в защита. Точно след корнер падна решителният трети гол на Ботев на "Армията", който изпрати канарчетата на полуфинал за купата. В онзи момент пловдивчани бяха с 9 играчи срещу 11, но въпреки това елиминираха ЦСКА. От друга страна, Лудогорец използва ефективно ъгловите си удари, особено в последно време. Специално внимание е обърнато на Драгош Григоре. Румънецът се разписа във всеки от последните 3 мача на тима, като два от случаите бяха именно след корнери. Григоре реализира с глава в добавеното време за 1:1 с Берое. Преди това се разписа и срещу Черно море (1:2) с глава, както и срещу Ботев от дузпа (3:0). Така защитниците на ЦСКА ще имат повишено внимание към включванията на румънеца. Централният бранител има цели 4 гола в 9 мача през пролетта (вкара и на Септември от дузпа), което го прави... най-резултатният играч на Лудогорец през втория дял! Топреализаторът Кешеру има само 3.

„Тема спорт“: Царско село взима вратар
Царско село почти сигурно ще привлече вратар за новия сезон в елита. В момента под рамката столичани разполагат с Росен Андонов и Мартин Димитров. Вторият обаче е под наем от Ботев Пловдив до края на сезона и през лятото трябва да се върна при канарчетата. За участието в Първа лига Царете искат да разполагат със страж с по-голям опит. Според запознати сред обсъжданите имена е било това на Благой Макенджиев от Дунав. Неговият контракт с русенци е до лятото. Драконите вече привлякоха нов страж - Генади Ганев, който пазеше за кратко на Верея. Още няколко играчи на Царско село ще си тръгнат, тъй като се преотстъпени. Това са Кабов и Луан Виана от Левски, Китан Василев от Славия.

„Тема спорт“: Феновете на ЦСКА предпочитат Мартин Минчев пред звездите на Ботев Пд

Любопитна анкета сред феновете на ЦСКА беше стартирана в "Официална група ЦСКА". Поставеният въпрос бе: "Кой футболист искате да видите с екипа на ЦСКА". Участие вече са взели хиляди привърженици, а най-много гласове - малко над половината, бе събрал нападателят Каранга, който в момента се възстановява, след като му беше изваден далакът. Бившият голмайстор на армейците е собственост на китайския Хенан и получава доста висока заплата. По тази причина главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов призна, че Каранга няма как да се върне в България. Втори след бразилеца в анкетата остана крилото на Черно море Мартин Минчев. Интересното е, че той имаше двойно повече от звездите на Ботев Пд взети заедно. Централният защитник Кристиан Димитров бе под №3, а Тодор Неделев го следваше. Плеймейкърът на канарчетата удължи договора си по-рано през седмицата, но въпреки това се очаква да има нов клуб от лятото. И тримата българи - Минчев, Димитров и Неделев, попадат в трансферните планове на ЦСКА, който стяга сериозна лятна селекция с цел атака на групите в Европа. 

„Тема спорт“: Ще слагат осветление на стадиона в „Надежда"
Обединеният спортен клуб Локомотив Сф стяга голямо празненство по случай 90-годишнината от основаването си. То ще се състои на стадиона в "Надежда" на 19 май от 17:00 часа. Същия ден от 15:30 часа футболният тим приема Локо ГО. По повод юбилея председателят на ОСК Локомотив Даме Стойков, както и представителите на футболния клуб, част от ОСК, Валентин Николов (вицепрезидент) и Бойчо Величков (изпълнителен директор), дадоха пресконференция в пресклуб "България", на която разказаха за намеренията си, за успехите си и бъдещите планове. Даме Стойков сподели, че според него Локомотив е най-добре структурираният спортен клуб в страната, като в него членуват 16 спорта и тренират 1500 деца. "Когато поехме управлението, бяха поставени катинари на стадиона, тоалетните бяха заковани. Сега всичко е ремонтирано, а най-хубавото е, че цялата ни спортна дейност се развива на нашия стадион. В момента проектираме строежа на нова многофункционална спортна зала на територията на съоръжението, която ще бъде за 1200-2000 зрители. По отношение на стадиона се надяваме държавата да ни помогне за поставянето на осветление и това да стане още следващата година. Що се отнася до затворения сектор В, то там ще се изискват повече време и повече инвестиции. Ние обаче се надяваме да завършим реконструкцията на целия стадион. Искам да взема отношение и относно търканията между собственика на футболния клуб Иван Василев и феновете. Привържениците на отбора трябва да бъдат търпеливи. Знаете колко направи г-н Василев и с моя помощ откакто пое клуба. Нещата не стават от днес за утре, трябва време. Нека да бъдат търпеливи, аз се надявам още следващия сезон футболният ни отбор да се пребори за влизане в елита", добави Стойков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки