Балъков: Ще е много сладко, ако стигнем баражите за Лига Европа

"Изиграхме перфектно второ полувреме"

Балъков: Ще е много сладко, ако стигнем баражите за Лига Европа

 Ще е много сладко, ако стигнем баражите за Лига Европа, обяви треньорът на Етър Красимир Балъков след победата с 1:0 над Локомотив Пд в реванша от плейофите за седмото място в Първа лига. 

 
„Ако се класираме за евротурнирите, това ще бъде голям подарък за всички в Търново, откакто съм дошъл тук“, продължи Балъков.
 
„След като продължаваме, реваншът е сладък. Гледаме мач за мач. Двубоят за купата беше нещастен за нас. Оставихме го зад гърба си. Искахме на всяка цена да продължим напред. Направихме го. Свалям шапка на играчите. Този мач показа, че играчите ми обичат футбола и уважават треньорския щаб“, започна Балъков пред NOVA SPORT.
 
„С много разговори тушираме напрежението. Футболистите ми също са гледали мачовете в Шампионската лига тази седмица и виждат какво може да се случи горе по върха. При нас не е по-различно. Ако не бяхме влезли концентрирани и мотивирани, щеше да ни бъде тежко. Така или иначе ни беше тежко през първата част. Локо Пд нямаше какво да губи и даде всичко от себе си. Трябваше да сме търпеливи. Изиграхме перфектно второ полувреме“.
 
 
Запитан има ли предпочитания за съперник – Ботев Враца или Славия, Балъков отвърна: „Нямам предпочитания. След като се реши крайния изход на сблъсъка помежду им, ще се нагласим за съперника, срещу който ще играем. Славия се опитвам да са по-футболният отбор,. Ботев също се опитва да играе футбол, но са корав и здрав съперник. Играем по-тежко с Ботев, отколкото със Славия. В такъв мач обаче никога не се знае кой е по-добрият“.
 
„Утре ще направим възстановяване. След това ще дам два свободни дни. Във вторник следобед продължаваме подготовката“.
 
Що се касае за предстоящата среща между ръководството на клуба и Община Велико Търново, Балъков обясни:
 
„Винаги гледам позитивно на нещата, независимо колко негативни са в реалност. Надявам се община Велико Търнов да оцени всичко, което се прави тук от нас всички – от целия клуб, треньорите, играчите, спонсорите и ще ударят едно рамо, което ще е изключително необходимо за бъдещето на Етър Велико Търново“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки