Сензациите в пресата: Бодуров аут до края на сезона?

Красимир Балъков взима Иванков в националния, Кайзер слага параф при купа

Сензациите в пресата: Бодуров аут до края на сезона?

Най-интересните теми от българската преса днес, 11 май:

 

„Меридиан мач”: Бодуров аут до края на сезона?

 

След като загуби основния си плеймейкър Тиаго Родригес заради наказание за мача на годината срещу Лудогорец, ЦСКА претърпя ново разочарование. В дербито тази вечер “червените” ще са без капитана и лидер на отбора Николай Бодуров. Националът страда от контузия, която се оказа много по-тежка от прогнозите. Напълно възможно е сезонът за Бодуров да е приключил и той да не играе в нито един от оставащите три мача на ЦСКА след Лудогорец. От “Армията” обявиха, че медицинският щаб ще направи всичко възможно да възстанови не само Бодуров, но и още четирима футболисти, които не са тренирали сериозно през седмицата след победата над Черно море във Варна. Сред тях са Енрике Рафаел и Иван Турицов, но те ще бъдат вдигнати за сблъсъка с “орлите”.

При отсъствието на Бодуров, почти сигурно двойка централни защитници ще бъдат Божидар Чорбаджийски и Нуно Томаш. Валентин Антов пък отново ще играе като вътрешен халф пред отбраната и ще си партнира с Кристиян Малинов. С по-офанзивни функции ще бъде натоварен Рубен Пинто, който трябва да смени Тиаго. Почти сигурно е, че португалецът ще изведе отбора и с капитанската лента.

 

„Тема спорт”: Красимир Балъков взима Иванков в националния

 

Почти сигурният нов национален селекционер Красимир Балъков е поканил в щаба си треньора на вратарите на Левски Димитър Иванков, съобщи dir.bg. Както е известно, Петър Хубчев подаде в БФС молба за напускане на трикольорите. Именно той ще е новият наставник на сините. Хубси ще вземе със себе си и щаба от националния тим - помощниците си Левон Апкарян и Георги Донков, както и треньора на вратарите Армен Амбарцумян. БФС през следващата седмица официално трябва да обяви името на новия селекционер, защото следващите евроквалификации са в началото на юни - на 7-и гостуваме на Чехия, а три дни по-късно приемаме Косово. В първите си две срещи направиха 1:1 срещу Черна гора в София и 1:1 с Косово в Прищина). Най-късно до 21 май трябва да бъдат пратени повиквателните на легионерите за тези два двубоя. Първоначално от БФС планираха да свикат Изпълком за 15 май, сряда, и на него да обявят официално името на следващия селекционер. Най-вероятно обаче сбирката на ръководния орган на централата ще измести заседанието си за ден по-рано - вторник, 14 май, защото на следващия ден е финалът за Купата на България между Ботев и Локомотив Пловдив.

Красимир Балъков иска гаранции за дългосрочно сътрудничество с федерацията. Той има контракт с Етър до края на сезона, като ще опита да изведе болярите до евроквота през седмото място в първенството и баража за Лига Европа. Освен Иванков в щаба му ще влязат Йончо Арсов, а почти сигурно в него ще бъде включен и настоящият му помощник на "Ивайло" Станислав Генчев. Той е гласен за анализатор. Иванков започна като наставник на вратарите на сините през зимата. Той бе поканен от Славиша Стоянович, а след това продължи да работи с Георги Дерменджиев, остана и в щаба на Георги Тодоров.

 

„Меридиан мач”: Кайзер слага параф при купа

 

Вратарят на Ботев Даниел Кайзер е обявил пред ръководството на клуба, че ще преподпише договора си, ако пловдивчани спечелят Купата на България. Стражът има огромното желание да играе в евротурнирите и затова не можел да бъде изкушен само от парите, които елитен тим от Полша му предлага, за да го привлече. Освен за „канарчетата" Кайзер е пазил единствено за полския Рибник. 27-годишният вратар направи силни мачове за Ботев и на практика се превърна в единствения чужденец, който е железен титуляр при „канарчетата". 

Треньорът на Ботев Николай Киров пък е решил да даде почивка на част от титулярите в мача с Берое, за да ги запази за финала за Купата. По-особено е положението със звездата Тодор Неделев, който е заявил желанието си да играе в битката за Тракия, но до последно ще се решава дали да не бъдат съхранени силите му. 

 

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки