Дамян Дамянов: 62 години Български спортен тотализатор дава повече за българския спорт

Винаги сме били иноватори в игрите, защото високите стандарти, които си поставяме, ни го налагат, допълни изпълнителният директор

Дамян Дамянов: 62 години Български спортен тотализатор дава повече за българския спорт
На 12 май Български спортен тотализатор навършва 62 години. На тази дата през 1957 г. е проведен първият тираж със „Спорт Тото 1". През декември същата година стартира и най-обичаната от българите игра на СПОРТТОТО - „Тото 2 - 6 от 49". Пред "24 часа" Изпълнителният директор на Български спортен тотализатор Дамян Дамянов прави равносметка и очертава предизвикателствата през следващите години.
 
- Г-н Дамянов 62 години Български спортен тотализатор. Много или малко са според Вас?
 
- Много, ако става въпрос за история. Български спортен тотализатор е най-дълго функциониращият хазартен оператор в страната. И в същото време - малко, ако говорим за бъдеще и за това колко много положителни емоции можем да донесем на участниците в игрите ни, както и да изпълняваме основната ни мисия - да подпомагаме българския спорт.
 
- Рождените дни обикновено са повод за равносметка. Какво показват числата при вас?
 
- Числата при нас, както знаете, винаги носят късмет. За да отговоря конкретно на Вашия въпрос - стотици хиляди печалби за общо над 3 млрд. лв., 101 тото милионери, стотици променени човешки съдби. И не само това. През всички тези години не сме преставали да изпълняваме основната си мисия - да подкрепяме българския спорт. Може да се каже, че една трета от постъпленията ни както от числовите, така и от моментните лотарийни игри, са в подкрепа на физическата активност и федерациите у нас. Само за последните две години това прави близо 100 млн. лв. в помощ на българския спорт. По този начин, вярвам, сме част от българската спортна история и постижения.
 
- Споменахте 101 милионери от СПОРТ ТОТО, тази година е доста пълна в това отношение...
 
- СПОРТ ТОТО - винаги даваме повече. И това не е само рекламно послание. За последните два месеца на тази година, през март и април имаме петима нови тото милионера. На християнския празник Заговезни четирима спечелиха рекорден джакпот. По-малко от месец по-късно още едни софиянец спечели седемцифрена сума от СПОРТ ТОТО. Фактите говорят сами за себе си. Няма друга подобна игра като „Тото 2 - 6 от 49" Изобщо СПОРТ ТОТО няма аналог в България. И за да обобщя - всяка година даваме повече печалби от предходната. И това е добре не само за участниците, но и за българския спорт. Участниците в игрите на СПОРТ ТОТО трябва да знаят, че не само печелят, но и подкрепят развитието на спорта у нас.
 
- Как виждате Вие развитието на Български спортен тотализатор през годините?
 
- И преди, и сега Български спортен тотализатор винаги е бил иноватор в игрите, които предлага. Защото високите стандарти, които си поставяме, ни го налагат. Стремим се да не следваме тенденциите, а да ги задаваме. Например моментните ни игри не са просто талони с изтъркване, изискват малко по-ангажирано участие. А честота на печалби в лотариите ни няма аналог. Всеки 3-и талон печели. През последните години налагаме и онлайн залаганията. Това е толкова лесен, бърз начин за участие в игрите ни. Вече почти всеки плаща онлайн, всички имаме банкови карти. А спестеното време за разходка до пункта и факта, че печалбата ти се изплаща директно по банковата сметка, мисля, е предимство, което няма как да се отрече.
 
- А какви са бъдещите предизвикателства за тотализатора?
 
- Важна част от работата ни е свързана с посрещането на изискванията на участниците в нашите игри. В последните години предприехме смели стъпки към популяризиране и утвърждаване на бранда на СПОРТ ТОТО. Стъпваме на стабилна 62-годишна основа, която ще надградим и ще докажем, че БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР, освен традиции, доверие и сигурност, е развиващ се хазартен оператор, който не изостава от световните тенденции и съумява да изкаже признателността си към лоялните участници. По повод 62-ия рожден ден на СПОРТ ТОТО пожелавам на всички участници в игрите му повече и по-многобройни печалби. Защото колкото повече постъпления в тотализатора, толкова повече средства и за българския спорт. И накрая, но не на последно място, искам да благодаря на служителите на Български спортен тотализатор за всеотдайния труд и лекотата, с която преодоляваме всички предизвикателства.

 

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки