Александър Донски загуби финала на „Санта Марина Къп“

Българинът допусна обрат след борбен първи сет

Александър Донски загуби финала на „Санта Марина Къп“
Турският тенисист Алтуг Челикбилек победи Александър Донски с 6:7(5) 6:3 6:2 във финала на международния турнир за мъже „Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара, който завърши днес на кортовете на Тенис център „Санта Марина“. Така чужденецът спечели титлата в четвъртото издание на надпреварата.
 
Донски, за когото това бе първо класиране за финал на международен турнир за мъже, започна добре и спечели продължилия близо час и половина първи сет с тайбрек. След това обаче поставеният под №1 в схемата Челикбилек постигна пълен обрат и спечели пета титла в кариерата си и втора за тази година.
 
20-годишният български тенисист си осигури 60 точки за новата ранглиста на ITF за мъже след отличното представяне в Созопол. Донски получи и чек за 1145 евро. Алтуг Челикбилек пък взе 100 точки, както и 1944 евро от наградния фонд на турнира. Той стана четвъртият шампион на „Санта Марина Къп“ след Давид Перес Санс (Испания), Албано Оливети (Франция) и Себастиан Болц (Франция).
 
Турнирът в Созопол бе първият у нас за годината от този ранг и поредното състезание от богатия календар на Тенис център „Санта Марина“. В предните седмици тук се проведоха държавни турнири от календара на БФТ за юноши и девойки до 18 г., както и за мъже и жени, и турнир от веригата „Киндер+“.
 
През есента комплексът ще е домакин на още три международни турнира – до 14 г. от календара на европейската федерация Тенис Европа, до 18 г. от календара на ITF и за жени с награден фонд също 15 000 долара. Календарът на Тенис център „Санта Марина“ се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки