Ван Дайк е №1 на сезона във Висшата лига!

Това е второ подобно отличие за 27-годишния защитник този сезон

Ван Дайк е №1 на сезона във Висшата лига!

Зездата на Ливърпул Върджил ван Дайк спечели поредна престижна награда. Холандецът беше избран за №1 на сезона във Висшата лига.

 
Ван Дайк прави страхотен сезон с екипа на мърсисайдци и е с основен принос отборът да запише 20 мача без без допуснат гол.
 
Това е второ подобно отличие за 27-годишния защитник този сезон. Наскоро той бе избран за играч на сезона и от асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA).
 
Върджил ван Дайк се справи с конкуренцията на съотборниците си Садио Мане и Мохамед Салах, както и с тази на Серхио Агуеро, Бернардо Силва и Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити и Еден Азар от Челси.  
 
Победителят се определя от комбинирания вот на фенове, капитаните на 20-те отбора във Висшата лига и футболни експерти. 
 
"Това е голяма чест и аз съм много горд, че получавам този приз. Щеше да бъде невъзможно да го направя без всички в Ливърпул - моите съотборници и феновете, така че определено отдавам дължимото на всички тях. Мисля, че целият сезон в Премиър лийг беше невероятен. Съревновавахме се с отбор, който е много добър. Мисля, че беше удоволствие за всички неутрални фенове да гледат тази битка", заяви Ван Дайк.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки