Рен засили Гингам към Лига 2

Носителят на Купата на Франция направи 1:1 с регионалния си съперник

Рен засили Гингам към Лига 2

Носителят на Купата на Франция Рен донесе още една радост на феновете си в края на този сезон. Бретанците запратиха официално сред изпадащите горещия си регионален съперник Гингам, оставяйки го на дъното класирането.

Битката на "Роазон Парк" завърши наравно 1:1, като гостите можеха да измъкнат живителната победа в последните минути на продължението, но тогава Маркъс Тюрам, който е син на легендата Лилиан Тюрам, изпусна дузпа.

Мачът започна перфектно за Рен, който поведе след четвърт час игра. Тогава игралият в английската Висша лига МБайе Нианг с перфектен пас изведе Исмаила Сар зад защитата и той останал сам срещу вратаря го прехвърли елегантно за 1:0.

До почивката инициативата беше изцяло за домакините. Но гол на Герзино Нямси в 33-та минута беше отменен заради нарушение в атака и така статуквото се запази непроменено. Пък точно преди почивката МБайе Нианг не можа да намери целта от страхотна позиция. Така почивката дойде при гол аванс за Рен.

Веднага след подновяването на играта Бенжамен Бурижо от пряк свободен удар от опасна позиция прати топката над вратата. Постепенно домакините се отпуснаха и дадоха инициативата на гостите. Герзино Нямси получи втори жълт картон в 79-та минута и направи интересни последните минути.

И в 88-та минута резултатът беше изравнен. Лебоганг Фири с прекрасен удар намери очертанията на вратата, но вратарят Томаш Коубек изби. При добавката обаче Александър Менди набута топката в мрежата и направи 1:1.

Но този резултат не устройваше по никакъв начин Гингам. И гостите се втурнаха напред в търсене на обрата. Рами Бенсебаини игра с ръка в наказателното поле и гостите получиха дузпа. Маркъс Тюрам пропиля дузпата, а при добавката с глава не успя да намери очертанията на почти опразнената врата. И така мачът завърши 1:1.

След тази развръзка Гингам остана на дъното на класирането с 26 точки, на цели седем от спасителния бряг и вече няма и теоретична възможност да се спаси. Рен с 46 точки си остава в средата на таблицата и доиграва спокойно сезона със сладката мисъл, че е носител на Купата на Франция и ще играе в Европа, както и че подпечата изпадането на Гингам.

Интер Маями загуби катастрофално без Меси в състава (ВИДЕО)

Отборът на аржентинеца отстъпи с 0:4 срещу Ню Йорк Ред Булс

Ирландия изпусна Белгия, пропиля дузпа и двете страни врътнаха реми (ВИДЕО)

В този сблъсък не паднаха попадения

Бразилската федерация се разграничи от затворниците Дани Алвеш и Робиньо

КБФ дори пусна изявление по случая

ПСЖ губи Баркола за дербито с Марсилия, младокът е под въпрос и за Барселона

Талантът е получил мускулна травма

Мбапе коментира бъдещето си - ПСЖ или Реал

Нападателят с пресконференция преди Франция - Германия

Интер Маями обърна и победи Ди Си Юнайтед в отсъствието на Меси (ВИДЕО)

Отборът на суперзвездата стигна до ценен успех

Меси с гол и асистенция за Интер Маями, отборът му е на 1/4-финал (ВИДЕО)

Аржентинецът направи силен мач срещу Нешвил

Лион срази Лориен като гост и се върна към победите (ВИДЕО)

"Хлапетата" взеха важен успех с 2:0

Кошмарно! Жан-Пол Боетиус отново е с рак

Той даде допълнително подробности за състоянието си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки